Zorgverzekering en vergoedingen

Basisvergoeding voor haarwerken

Als je om medische redenen een haarwerk nodig heb, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts en/of dermatoloog/specialist. Je hebt in ieder geval altijd recht op de basisvergoeding! 

De basisvergoeding voor 2021 is € 452,-

ANKO-gecertificeerd

Jennifer Hoeve is ANKO-gecertificeerd. Dat betekent dat onze haarwerken gecertificeerd zijn als medische hulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben daarom leveringsovereenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Aanvullende verzekering

Als je een aanvullende verzekering hebt, dan heb je vaak recht op een extra vergoeding naast de basisvergoeding. De hoogte van deze extra vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar wat de hoogte hiervan is. Je hebt recht om ieder jaar een nieuw haarwerk aan te schaffen met een bijdrage van de zorgverzekeraar. Op de site van Independer kun je goed zien wat er binnen de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Belastingdienst

Ook de belastingdienst heeft een interessante regeling. Ziektekosten komen tot 1,65% van je verzamelinkomen niet in aanmerking voor teruggave. Als je haarwerk duurder is dan dat bedrag, dan kom je dus wel voor teruggave in aanmerking. In de meeste gevallen kun je dus een groot deel van de kosten voor het haarwerk terugkrijgen van de belastingdienst. Sommige gemeenten hebben ook een speciale regeling. Informeer bij jouw gemeente!

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

In deze webshop zijn uitsluitend General Stock te koop. Wil je liever maatwerk en/of persoonlijk advies door een professionele haarwerker? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Indien u een basis-ziektekostenverzekering hebt, heeft u al recht op een vergoeding voor uw haarwerk. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u -afhankelijk van de soort verzekering en de maatschappij- veelal recht op een hogere vergoeding. Wij bekijken graag voor u of u een vergoeding krijgt en hoe hoog deze zou zijn. Tevens kunnen we de administratie rompslomp verzorgen voor u zodat alles geregeld is. Wilt u zelf checken hoe het zit? Op http://www.independer.nl kunt u zien welke verzekeraar het meeste vergoedt.