Trichotillomanie

Trichotillomanie

De wetenschap omschrijft trichotillomanie als een obsessieve compulsieve stoornis. Wie aan deze aandoening lijdt, heeft een overmatige aandrang om zijn haren uit te trekken.

Het gaat dan om hoofdhaar, wimpers, wenkbrauwen en lichaamshaar. Soms gaat trichotillomanie gepaard met trichofagie. In dat geval zuigt de persoon aan de haren of ze worden opgegeten. Uit onderzoeken blijkt dat merendeels vrouwen last hebben van deze dwang. Tot heden is nooit een duidelijke oorzaak gevonden. De factoren stress en het ontbreken van  serotonine lijken verband te houden met het gedrag. In sommige gevallen wordt succes geboekt met medicatie of gedragstherapie om een einde te maken aan de trichotillomanie. Een persoon die aan trichotillomanie lijdt en hulp zoekt, is vaak een aanzienlijk deel kwijt van het hoofdhaar. Een oplossing die bijdraagt aan het welzijn van de persoon is het dragen van een pruik. In mijn salon voorzie ik regelmatig iemand met trichotillomanie van een mooie LaceWig of een HairPiece. Het voordeel hiervan is dat de stress-factor inzake het uiterlijk weggenomen wordt. Ook is het moeilijker om de eigen haren uit te trekken wanneer een pruik wordt gedragen. Al mijn pruiken zijn gemaakt van 100% echt haar, daarom voelen ze heel natuurlijk aan en worden ervaren als eigen haar.

 

 

Kijken, voelen en passen

Jouw gesprek bij ons is uiteraard gratis en vrijblijvend. Dat is voor iedereen zo, niet alleen als je alopecia hebt. Wij vinden dat je ongedwongen moet kunnen kijken, voelen en passen. Samen met jou gaan we dan ontdekken wat bij jou past. Misschien heb je foto’s waar je leuk op staat met je eigen haar? Neem ze gerust mee, dan weten we al meer. Aan de hand van diverse voorbeelden gaan we kijken of we iets in huis hebben dat bij je past. Al onze producten zijn gemaakt van 100% haar. Dat voel je meteen: zacht, soepel en glanst op een natuurlijke wijze. Dit is het moment waarop jij helemaal zelf kunt bepalen hoe je nieuwe haar er uit mag komen te zien. Wilde je eigenlijk altijd al wat langer haar hebben dan wat je had? Dat is natuurlijk mogelijk. Vind je korter haar beter bij je passen? Ook die modellen hebben we. Jij kunt direct een goede indruk krijgen van wat fijn past en goed voelt.

Bevestigen

Bij veel vrouwen speelt de vraag: waait dat niet af? En: hoe zit dat vast? Bij het adviseren van je nieuwe haar houden we rekening met jouw vorm van alopecia. Als er sprake is van totaal haarverlies dan zal je haarwerk op een andere manier aangebracht moeten worden dan wanneer er nog een deel haar op het hoofd aanwezig is. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw haarwerk zomaar af zal waaien. Wij weten dat het heel belangrijk is dat een haarwerk je zo min mogelijk mag belemmeren of irriteren. Daarom heeft de pasvorm bij ons prioriteit. De producten op voorraad zijn geschikt voor de meest gangbare maten. We kunnen deze confectiemodellen of General Stock ook nog verstellen aan de binnenzijde. Je kunt dan meestal direct beschikken over je nieuwe haar. Wil je liever een maatwerk oplossing, dan meten we je hoofd heel nauwkeurig en wordt binnen 10 a 12 weken een haarwerk helemaal op maat gemaakt. Dit wordt bij het afleveren helemaal geknipt zoals jij het wilt. Desgewenst werken we de kleur van jouw haar nog bij, zodat er een perfecte match ontstaat.

 

Vergoeding

Heb jij een medische verwijzing vanwege alopecia, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding van jouw ziektekostenverzekeraar. Als service kunnen wij je helpen met de aanvraag voor de vergoeding. Het enige waar je voor moet zorgen is een verklaring van de huisarts. Wij zorgen daarna dat de aanvraag voor een vergoeding wordt ingediend. Je hebt verder nergens omkijken naar en hoeft alleen maar te genieten van je nieuwe haarwerk.