Pruiken van synthetisch haar

No way! Jennifer Hoeve werkt uitsluitend met 100% echt haar

Pruiken synthetisch haar

Ben je op zoek naar een pruik? Dat kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen willen gewoon mooier, langer en/of voller haar. In dat geval kun je bijvoorbeeld overgaan op extensions of een pruik gaan dragen. Anderen hebben last van een haarziekte zoals een vorm van alopecia. Je kunt ook te maken hebben met de gevolgen van chemo of een gastric bypass hebben ondergaan. Om welke reden je ook zoekt naar een haarwerk, je zult merken dat pruiken van synthetisch haar voordeliger zijn dan pruiken van echt haar. Daar is natuurlijk een reden voor. Bij Jennifer Hoeve vind je geen pruiken van synthetisch haar. Wij staan niet achter de uitstraling, de pasvorm en het draagcomfort van pruiken van synthetisch haar.

 

Zweten

Wij krijgen wel eens de vraag of wij pruiken van synthetisch haar willen toevoegen aan ons assortiment omwille van de prijs. Wij doen dit niet. Hier hebben we meerdere redenen voor. Omdat we al onze haarwerken zelf proberen, de ervaring van klanten met een synthetische pruik hebben gehoord en uiteraard ook hebben geëxperimenteerd met haarwerken die synthetisch zijn, kunnen we uit eigen ervaring zeggen dat wij hebben ondervonden dat pruiken van synthetisch haar veel sneller de hoofdhuid laten zweten. Dat is niet comfortabel. We hebben de overtuiging dat het dragen van een haarwerk zo min mogelijk irritatie mag veroorzaken. Daarnaast hebben wij ervaren dat pruiken van synthetisch haar er onnatuurlijker uit zien. Vergeleken met pruiken van echt haar, heeft het synthetische materiaal een niet-natuurlijke glans. Het haar wordt bovendien snel statisch, waardoor het gaat 'pieken'. Wat ons ook is opgevallen bij het beproeven van pruiken van synthetisch haar, is dat ze niet makkelijk of mooi te stylen zijn. Een mooie krul zetten voor een feestje is niet te doen maar ook de haren echt steil maken, kregen we niet goed voor elkaar.

Tenslotte vinden we de brandbaarheid van het synthetische materiaal iets dat je niet zou moeten willen. Kom je er te dicht mee bij bijvoorbeeld een kaarsje of een brandende gaspit, dan staat synthetisch haar zeer snel in lichterlaaie. Daar moet je niet aan denken. Op Chinese websites en ook in de lager geprijsde webshops en haarwinkels in Nederland, vind je volop pruiken van synthetisch haar. Als we eerlijk zijn, dan vinden wij pruiken van synthetisch haar vooral geschikt voor een verkleedpartijtje thuis of voor themafeesten. Allemaal redenen voor ons om pruiken van synthetisch haar niet in ons assortiment op te nemen.

 

Nadelen

Pruiken van synthetisch haar zijn een wereld van verschil in vergelijking met haarwerken van echt haar. De meest gehoorde nadelen van klanten: ze prikken en kriebelen. Het haar is niet te krullen en het belangrijkste nadeel is natuurlijk dat het er niet uit ziet als echt haar. Toegegeven, ga je een keer naar een feest waarbij je lang haar wilt tonen, dan kan je best een synthetische pruik dragen. Voor dat situationele gebruik is zo'n haarwerk prima geschikt naar onze mening. Wil je echter elke dag genieten van mooi en lang en vol haar, dan gaat er niets boven een pruik van echt haar. De lage kosten maken naar ons idee dat verschil niet goed. Dit geldt ook voor pruiken voor mannen.

 

Maatwerk

Al een lange tijd kun je bij Jennifer Hoeve terecht voor een haarwerk dat op maat gemaakt wordt. We komen er samen achter wat jij het prettigst vindt zitten en meten de omtrek van je hoofd op zodat we precies weten waaraan jouw haarwerk moet voldoen. Bij pruiken van synthetisch haar, heb je al deze mogelijkheden niet. Je koopt weliswaar een fabrieksproduct dat je direct kunt opzetten maar je kunt niet kiezen welke kleur je wilt en je kunt niet bepalen hoe de binnenzijde van het haarwerk wordt uitgevoerd. Juist die subtiele verschillen in kleur die echt haar zo kenmerken en zorgen voor de geweldige uitstraling, kunnen niet gerealiseerd worden in pruiken van synthetisch haar.

 

Duurkoop

Op buitenlandse websites zien pruiken van synthetisch haar er schitterend uit. De verzending is vaak ook nog eens geheel gratis. Dus ja waarom niet? Een waarschuwing is hier op zijn plaats. Hoe vaak mensen al bij ons in de salon zijn geweest met eens zo mooie pruiken van synthetisch haar met de vraag of wij er nog iets van konden maken, zijn niet te tellen. We kunnen er helemaal niets mee. Onze verzorgingsproducten zijn afgestemd op producten van echt haar die niet van binnenuit gevoed worden. Zo'n pruik aanpassen, bijknopen of er een onderhoudsproduct voor adviseren, kunnen we niet. Op die manier wordt goedkoop al snel duurkoop.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de kosten van een pruik, pruiken voor mannen of de kwaliteit van het echte haar? Klik dan op één van de onderstaande linkjes.

Meer over:

 

Wist je dat?

Wij bieden onze maatwerk pruiken ook aan in een abonnementsvorm! Een abonnement maakt een pruik op maat voor iedereen betaalbaar en bovendien ben je niet in één keer een groter bedrag kwijt. Wist je bovendien dat je geld kunt terugkrijgen van je aankoop bij je ziektekostenverzekering? Lees hier meer!