Waarom plakken wij haarwerken niet vast?

Waarom plakken wij haarwerken niet vast?

 

Het klink zo heerlijk, we plakken het haarwerk vast, je kan er alles mee doen en weg is je haarprobleem, maar als je logisch na zou denken, is dit natuurlijk een fairytail…

 

In eerste instantie is het onhygiënisch om je hoofdhuid een aantal weken achter elkaar niet te kunnen wassen. Ik visualiseer dan altijd een pleister op mijn huid, waar je een paar keer mee gaat douchen. Als je dan je pleister van je huid aftrekt, is je huid helemaal week. Een haarwerk wat geplakt is, zit in principe 6 tot 8 weken vast. 

 

Dan zijn er meerdere manieren van plakken. Je hebt de manier die geplakt wordt op de hoofdhuid. Hiervoor moeten wel alle haren die er nog wel zitten, weggeschoren worden. Dat zorgt er naar mijn idee voor dat je enorm afhankelijk wordt van je haarwerker, want dan kan je echt niet meer zonder. Een tweede nadeel hiervan is dat je haar daaronder natuurlijk wel blijft groeien en duwt als het ware je haarstuk los van de huid. Dus na een week of twee gaat het alweer losser zitten. 

 

Een andere manier is dat je eigen haar blijft zitten en dat de unit gewoon op het eigen haar geplakt wordt. Ook hier krijg je uiteraard met hetzelfde te maken, je eigen haar groeit door, dus na ongeveer twee weken zit je haarstuk alweer los van je huid en voel je het duidelijk bewegen. Daarnaast moet je na een aantal weken het haarwerk eraf laten halen om je eigen hoofdhuid te laten wassen voordat deze weer opnieuw bevestigd wordt. Tijdens het eraf halen, verlies je altijd 

haren door de lijmresten.

 

Als ik hier puur zakelijk in zou staan, zou ik uiteraard zeggen, je kan er alles mee doen, want zodra de kwaliteit van het haarwerk snel achteruit gaat, hebben jullie sneller een nieuw haarwerk nodig, maar helaas zit ik niet zo in elkaar en leg ik liever uit, waarom je het beter niet kan doen.

- Jennifer Hoeve

 

 

Artikel geplaatst op: 4 november 2022