Tripje Luxemburg, Bali en nieuwe collectie haarwerken

Januari begint meteen goed. De agenda staat overvol. Ook erg leuk dat we steeds meer mannen krijgen, de eerste week leveren we alweer 3 JenMen's af.

 

Silvana, onze atelier manager zit op 31 December in het vliegtuig naar ons atelier op Bali. We lanceren binnenkort een nieuwe lijn medische Lacewigs. Met een prachtig nieuw systeem aan de binnenkant, waardoor de Lacewig niet meer geplakt hoeft te worden. Omdat wij zo ontzettend veel klanten hebben die een chemokuur moeten ondergaan, is het heel erg belangrijk dat we snel een mooi haarwerk kunnen leveren. In de regel is het zo dat je bij de huisarts met een klacht komt, en als het foute boel is, word je doorverwezen en voordat je in de gaten hebt wat er eigenlijk aan de hand is, staat je agenda vol met afspraken voor de chemokuren. Dan is er weinig tot geen tijd om een mooi, passend haarstuk te laten maken.

 

Wij zijn officieel een maathaarwerk bedrijf, dat houdt in dat wij per client een haarwerk ontwerpen. We maken een mal van de schedel, tekenen de haarlijnen in en zoeken de perfecte haarkleuren erbij. De maaktijd is gemiddeld 10 tot 12 weken. Je begrijpt uiteraard dat dit niet opgaat voor mensen die aan een chemokuur moeten starten. In de meeste gevallen valt het haar al in de derde week uit. Hiervoor heb ik een prachtige lijn ontwikkeld. Na ruim 25 jaar ervaring in maat haarwerken maken, heb ik hier natuurlijk wel kijk op. Ik heb de perfecte pasvorm ontwikkeld, die bij praktisch iedereen als gegoten zit. Met de juiste montuur materialen, het is heel belangrijk dat het van hele zachte materialen gemaakt word, omdat de huid snel geïrriteerd is. Ik laat de pruiken maken in verschillende basiskleuren en lengtes, waar wij in de salon nog een aantal kleine correcties aan kunnen maken. Zo is het net alsof het een custom made pruik is. Met de huidige lijn hebben wij al zo ontzettend veel mensen ter plekke blij kunnen maken. Het is zo belangrijk om naadloos over te gaan van hun eigen haar naar hun "tijdelijke" haar. Je wilt uiteraard dat zo min mogelijk mensen weten dat je een pruik draagt. We blijven ontwikkelen en onze nieuwe lijn heeft nu ook een prachtig nieuw binnenwerk, waarbij de Lacewig niet meer geplakt hoeft te worden, maar vanzelf blijft zitten. Ook weer veel prettiger voor de hoofdhuid. Silvana controleert onder andere deze laatste toepassingen, voordat ze naar Nederland komen. SPANNEND!!! Binnenkort meer hierover . . .

 

Natuurlijk is met het drukke werkschema, ook het drukke karateseizoen van de kinderen meteen weer van start gegaan. Het eerste toernooi is meteen al het tweede weekend van Januari in Luxemburg, het internationale toernooi MilonCup. Fightin Nabil, de karateschool waar mijn kinderen bij zitten besteed ook veel aandacht aan teambuilding. Zo proberen ze ieder jaar weer met het gehele wedstrijdteam, van de allerkleinsten tot aan de senioren in een gezamenlijke bus te reizen. Superleuk, maar voor ons ouders weer behoorlijk heftig. Huus moet in de ochtend om 05:50 de kinderen afzetten in Amsterdam. Wij vertrekken zelf rond 10:00 richting Luxemburg, een rit van ruim 4 uur rijden. De dag verloopt super, we halen voor de club een heleboel bekers binnen. Samina wordt 1e. Lekker begin van het nieuwe seizoen, eerste wedstrijd goud. Alissio, die nog steeds op zijn operatie aan het wachten is, coach voor het eerst de senioren ploeg. Superspannend, maar ook wel heel belangrijk. Over 2 weken vliegen we naar IJsland en is hij coach voor deze ploeg. Rond half 8 's avonds is de laatste prijsuitreiking en gaan we met zn allen eten bij de Pizzeria. Ieder jaar komen we daar, drie lange tafels staan klaar. Eten met ruim 60 man, een enorme goeie sfeer het Teambuildings uitje is super geslaagd!! Rond half 4 's nachts zijn we weer thuis. Snel slapen, want de volgende dag heeft Samina om 12:00 alweer een KBN training van de Nederlandse selectie in Leusden. Echt respect hoor, voor dat meisje, staat ze weer 2 uur te knallen.

 

Het kon niet anders natuurlijk dat ik hierdoor weer een terugval kreeg, de griep had mij behoorlijk te pakken. Ik was iets opgeknapt, maar het hakte er weer behoorlijk in na dit heftige weekend. Omdat ik vorige week op kantoor nog steeds enorm aan het hoesten was, en iedere keer als ik de trap opliep helemaal kapot was, kreeg ik op mn kop door mn collega. Ik MOEST een afspraak maken bij de dokter, dus ik keurig een afspraak gemaakt. Lekker hoor, na zo'n heftig weekend, zat ik maandag ochtend om 08:15 alweer bij de dokter. Ik moest echt even goed uitzieken, anders kon het doorslaan naar een verwaarloosde griep. Nu stond ik in dubio, ik had die dag een vergadering bij de ANKO, ik ben bestuurslid van de afdeling educatie. Dat is echt zo niet mijn ding, afzeggen als ik een afspraak heb gemaakt. Maar heel verstandig heb ik mij toch maar afgemeld. Ook dinsdag ben ik nog maar thuis gebleven. Gelukkig kan ik van huisuit ook een hoop werk verzetten, ons bedrijf is geheel geautomatiseerd, dus al liggende in bed was ik toch nog aan het doorwerken.

Dit gaf mij ook meteen de gelegenheid om alvast alle karate reisjes te kunnen inplannen en boeken. Het word weer wat dit jaar. IJsland, Cyprus, Oostenrijk, Kroatië, Mexico en Italië. Dat zijn tot nog toe de verre reisjes. Dan hebben we er natuurlijk ook nog een hoop op rij afstand. Leuk joh, zet je kind op een sport. Goed idee, ieder jaar mn hele winst opgesnoept door deze snoepreisjes, haha . . . ALLES VOOR DE KINDEREN is de Quote van de "karate" ouders.

 

Artikel geplaatst op: 16 januari 2019