Toch nog een geslaagde Sinterklaas

PAKJES AVOND

Hoe doen we het allemaal, lange dagen werken . . . daarna iedere avond met de kinderen naar sporten, pas ver na negenen thuis. Onze weekenden verblijven we doorgaans van 's morgens vroeg tot donkers in sporthallen tijdends de vele toernooien die de kinderen draaien. En dan opeens is het ook aankomende week pakjesavond.Op deze momenten baal ik dat wij niet een 24 uurs economie draaien, zoals in de meeste landen waar ik kom tijdens mijn zakenreizen. Dan vind ik Nederland opeens weer zo'n klein landje. Wel verwachten dat iedereen fulltime werkt, maar juist voor deze mensen die geld hebben om uit te geven, zijn de winkels gesloten als zij uit hun werk komen.

Afgelopen maand zat ik in België, Zoetermeer en Rotterdam. Ik zal even schetsen hoe onze weekenden verlopen. Als ze buitenlandse wedstrijden hebben, in één van de omliggende landen, dan rijden we meestal de vrijdag avond al weg. We overnachten in een hotel in de buurt van de sporthal, omdat ze vaak al rond 08:00 moeten melden en wegen. Hebben we eens geluk, zoals afgelopen maand dat we toevallig 2 Nederlandse toernooien hebben rijden we heel vroeg in de ochtend weg. Ik heb het geluk dat mijn kinderen super sociaal zijn en na hun eigen wedstrijden uiteraard willen blijven om hun team genoten te helpen opwarmen en natuurlijk aan te moedigen. Dan is het ook nog het geval dat dochterlief nog jeugd is, en zoonlief inmiddels senioren. En is het nou nét het geval dat meestal de één zaterdag en de ander dan zondag moet . . . Ik maak het treuriger als dat het is hoor, inmiddels zijn de rest van de sporters allemaal surrogaat kinderen van mij en zou ik zelf ook van hun geen wedstrijd willen missen.

Maar goed, even terug naar het feit dat we op de laatste zondagavond, nadat we dan ook weer als afscheid met het hele team nog even gegeten hebben, naar huis rijden. Ik zal even toelichten hoe mijn brain werkt . . . sinds ik er door mijn kinderen meerdere carriéres op na hou. Ik run zelf een groot haarwerk bedrijf, en beide kinderen beoefenen de sport karate, maar dan op zeer hoog nivo. Hierdoor vlieg ik soms meerdere keren per maand weg, is het niet voor mijn werk, dan wel een toernooi. Dus mijn hersenen verwerken alles per event. Ik boek op voorhand de reizen en verblijven, daarna verdwijnt het uit mijn systeem. Zo ook na het laatste toernooi, op de terugweg zitten we in de auto en is er weer iets afgevinkt in mijn hersens. Dan opeens vliegt er weer iets nieuws naar binnen, shit . . . het is over 3 dagen Sinterklaas. Het vreemde is dat ik er hiervoor geen seconde over na had gedacht. Daarom geloof ik ook echt dat het een overlevingssysteem in mijn hoofd is, die zodra er maar even ruimte vrij komt, dit direct opvult met een nieuw belangrijk iets.

Ik had eindelijk na lange tijd weer eens een afspraakvrije maandag, dit is uiteraard onbewust zo gepland, bedenk ik nu. Dus niks bijkomen en opladen, niks eens goed boodschappen doen en vooruit koken. Nee, als de wiedeweer de stad in om kadootjes te kopen. Weer loop ik aan tegen die onbenullige Nederlandse gekheid. Winkels gaan op maandag om 12:00 pas open, serieusssss. Ik sjees de winkels in en uit, want moet ook weer op tijd mijn dochter ophalen.

Was ook weer zo'n goed ideetje. Mijn dochter zat op het VWO-internationaal. Superknap, maar echt niet te doen. Iedere dag van half negen tot tien voor vier naar school, even snel huiswerk maken. Dan om kwart voor zes racen naar de sportschool en om half negen in de avond weer terug naar huis. Laat in de avond als ik zelf naar bed ging, zag ik nog licht in haar kamertje. Was ze nog huiswerk aan het maken. Dit kon natuurlijk niet. Dus mams regelde dat ze naar de LOOT school in Amsterdam kon. Dit houd wel in dat ik haar nu iedere dag voor mijn werk moet brengen en dat ze ook iedere dag opgehaald moet worden. Top geregeld!!!

We zijn weer terug in de stad, gelukkig kon Huus even mee. Ik wist dat Sam graag een flur jas wilde, we vonden er één. Huus snel in de rij, ik nog even verder kijken. Stom natuurlijk, vond ik nog een leuke. Gelukkig is ze 13 en zijn twee nieuwe jassen dan altijd helemaal super. Nog snel een Valentino tasje, want ja, mijn kaboutertje word langzaam een dametje. En dan is Valentino een heel leuk merk om je eerste Designer tas van te krijgen. Nog een aantal kleine prularia voor haar en haar broer. Verder heeft Alissio sinds een paar weken een auto, en heeft hier de nodige brokken al mee gemaakt. Voor hem had ik bedacht een aantal waardebonnen om de schades maar weer te repareren. En een aantal tankbonnen, want gek genoeg, moet hij ontzettend veel tanken, maar komt hij nergens...

Nou is iedereen gewend dat ik altijd voor iedereen gedichten maak, ook daar had ik natuurlijk geen tijd voor. Ik had mijn ouders, die onder mij inwonen, heel gelukkig gemaakt met de mededeling dat wij gezellig bij hun kwamen eten. Dit verschaftte mij weer even de tijd om tijdens het klaarmaken en de tafeldekken, wat ik handig uit had gedelegeerd, snel nog even de gedichten voor de kids te maken. Het was natuurlijk heel erg modern om deze gewoon via de app te versturen, nét op het moment dat we klaar waren met het eten.

Ze vielen in goede smaak, mijn vader die sinds kort een gehoor aparaatje heeft en opeens alles verstaat, lach dubbel.

 

Lieve Samina,

 

Wat ben jij veranderd het afgelopen jaar,

en dan heb ik het niet alleen over je mooie haar

 

Je bent gegroeid en er is een karaktertje aan het vormen,

je krijgt een beetje problemen met je waarden en normen

 

Het ene moment ben je zo lief en ook enorm wijs,

dan doe je weer wat en hoor ik je moeders harde gekrijs

 

Van de beste vriendinnen tot af en toe oorlog,

je moet je weg nog even vinden in dit leventje, toch?

 

Van school veranderen was een zware keuze,

maar ondanks dat je het niks vind, zijn je cijfers reuze

 

Je doet dit om volledig voor je karate te kunnen gaan,

je vecht als een beest, jij kan je mannetje wel staan

 

Die pubertijd zorgt voor onrustige tijden,

laten we hopen dat het snel voorbij gaat zodat wij er niet meer onder lijden

 

Piet hoorde dat je je keuze voor later al hebt gemaakt,

je gaat je moeder achterna, dat heeft haar duidelijk diep geraakt

 

Supertrots, dat jij met jouw enorme commerciele blik bij haar komt werken,

dat zullen we over paar jaar zeker in de cijfers gaan merken

 

Sint en Piet zijn trots op hoe je met je moeilijke keuzes omgaat,

we snappen heus, dat je al je vriendinnetjes hiervoor in de steek laat

 

Met mama babbelen brengt je leventje weer in balans,

Zo heeft ook jouw prive leventje nog een kans

 

Toch hebben we weer wat voor jou gekocht,

ik weet niet of je er al naar hebt gezocht

 

Dat doe je namelijk ieder jaar weer,

hopelijk verstopte wij het heel goed dit keer

 

Sint & Piet

 

 

 

Lieve Alissio

 

Sint en Piet hadden het moeilijk dit jaar,

want jouw kinderjaren zijn eigenlijk al klaar

 

Toch ben je nog steeds een lief knulletje,

dus kochten wij toch ook maar een prulletje

 

Eens even kijken hoe jouw jaartje is verlopen,

18 jaar geworden, en Pa en Ma gingen een auto voor je kopen

 

Van school gegaan en begonnen aan je carriére,

de wereld staat voor je open, zonder enige barriére

 

Een flinke groei nu je hele dagen werkt,

je moeder is blij en super trots heeft de Sint gemerkt

 

Ook je karate leven bracht enorme groei,

nu snel die operatie oei, oei . . .

 

Je vocht je laatste toernooien enorm goed,

veel meer power en vol goeie moed

 

Je vliegt volgende week naar Venetië voor de WKF ranking,

een ronde door is een mooie schenking

 

Dan heeft Piet jou gezien met een mooi pinda meisje,

jahaa, hij zei dat je haar tracteerde op een ijsje

 

Helaas een beetje veel brokken met je auto gemaakt,

je boft maar dat je je vader zn hartje zo hebt geraakt

 

Met alle liefde maakt hij jouw schades keer op keer,

nu is het wel genoeg, even stoppen maar weer

 

Ga maar snel zoeken naar een kadootje dan,

door het hele huis, maar maak er geen zooitje van

 

Sint & Piet

 

Ik hoop dat jullie een kijkje in mijn leven leuk vonden, Tot snel

 

XOXO Jennifer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 6 december 2018