PAS OP! Zonnebrand tast je haarwerk aan!

Het is weer die tijd van het jaar ..

We krijgen telefoontjes en mailtjes binnen dat klanten opeens oranje haar krijgen. Zodra we de foto’s zien die klanten meesturen is het weer over duidelijk te zien dat de opeens zo vreemde oranje verkleuringen in het haar alleen op de plaatsen is, waar het haar de huid raakt.

Lieve klanten LET OP !!!

Zodra de zon gaat schijnen is iedereen druk bezig om zichzelf volop in te smeren tegen de zon. Heel erg goed voor je huid, maar let goed op met je haar. Tegenwoordig zitten erin bijna alle smeersels bronzers, meestal is dit betacaroteen.

Betacaroteen is een natuurlijke kleurstof die ook te vinden is in groente en fruit. Denk aan een wortel (carrot) Zodra de groente of fruit, geel of oranje van kleur is, bevatten zij betocaroteen. Het is een natuurlijke bescherming tegen uv straling van de zon.

Betacaroteen ondersteunt de aanmaak van pigmenten, hierdoor kan er verkleuring in je haar komen, wat vooral heel duidelijk te zien is in blond haar. Bij bruin haar gebeurt uiteraard hetzelfde, maar door de donkere pigmenten in donker haar, is de verkleuring niet te zien.

 

TIPS:

• Steek je haar op als je je huid insmeert

• Laat geen plukken hangen die in contact kunnen raken met je huid

• Was je handen goed na, als je jezelf hebt ingesmeerd, ook als je met je handen door je haar gaat, waar zonnebrand op zit, kan de verkleuring z’n werking doen

• Betacaroteen zit tegenwoordig ook in veel gewone bodylotion.

 

Artikel geplaatst op: 19 mei 2022