We beginnen deze blog met het stukje MoM, zaterdag ochtend reed mijn gezinnetje weer naar België, omdat m'n kids weer een trainingsweekend hadden bij Junior Lefevre. Dit keer samen met Vishkaei Jasem, nationale coach van Zweden en Wereld en Azië Kampioen. Ik zal even omschrijven hoe intensief zo'n trainingskamp is. Ze trainen in totaal ruim 12 uur. Met maar hele korte pauzes. Echt killing.... Helemaal als je weet dat ik nog niet eens 1 min in de gevechtshouding kan staan. 

In de week ervoor liet mijn moeder vallen dat ze misschien wel een hondje zou willen nemen, dat moet je natuurlijk niet tegen impulsieve Jennifer zeggen. We hadden de kinderen afgezet en direct gingen mijn hubby en ik op puppy jacht. Er waren meerdere nestjes in de omgeving waar wij zaten. Na 3 nestjes, vonden wij een ontzettend leuke beertje. M'n moeder wilde een klein pommeriaantje. Een aantal jaar geleden wilde ik die zelf ook. Natuurlijk heb ik direct in een pure opwelling zo'n schattig beestje online gevonden en diezelfde avond reden we "hubby, 3 van mijn vriendinnen en m'n dochtertje naar de andere kant van Nederland. Ze hadden een nestje van 4 puppies. Je begrijpt het al, we reden een uur later terug met het volledige nestje. Allemaal 1, we gingen voor een pommeriaantje, een hondje dat hooguit 20 X 20 cm zou worden. Het was een nestje gewoon bij een gezinnetje thuis, de dame zei nog: als ze groter worden als 20 cm mag je ze terug brengen, wij lachen met z'n allen... Je begrijpt 'm, onze puppy werd 2x zo groot. En natuurlijk als je zo'n beste een aantal maanden hebt, ga je hem niet terug brengen. Terug naar de zoektocht van een pup voor m'n moeder, zij is het tegenovergestelde van mij. Denkt overal 10x over na, dus ik stuurde de schattigste foto's door. Maar nee, ze moest er eerst heel goed over nadenken. Uiteraard was ik al verkocht... Maar ik heb al 2 honden. Een poll op fb heeft mij ervan weerhouden om terug te komen in NL met een nieuw gezinslid. En uiteindelijk blij dat ik t niet heb gedaan, want m'n werk begon weer.

MoM BoSS #2 Eerste week na de vakantie

 

Samina is een weekje met mijn vriendin en haar gezin op vakantie, Alissio m'n oudste gaat dinsdag mee naar het werk. Met het nieuwe afspraken en afreken systeem, moeten we uiteraard starten met alle gegevens helemaal kloppend. Hij en m'n broer, die op de sales afdeling werkt, gaan de volledige voorraad controleren en in het nieuwe systeem zetten. 

Dinsdag weer begonnen, spannende dag... Voor de vakantie heb ik een nieuwe collega aangenomen, een echte topper in haar vak. Zij gaat mij zo veel ontzien van heel veel taken die super noodzakelijk zijn, maar waar mijn creatieve brein niet heel gelukkig van word. Inmiddels is het bedrijf zo groot geworden dat er zo ontzettend veel taken voor de onderneming bij zijn gekomen. Mijn ambitie is en blijft de mooiste haarwerken maken, mensen blij maken, en zieke mensen een sprankje eigen identiteit terug geven. Maar na een aantal jaren groeien, verdronk ik uiteindelijk bijna in het ondernemen. Regelen, inkopen, ontwikkelen, voorraden, personeel en dan hebben we het nog niet eens over de gehele administratieve kant. Naast al deze taken zou je haast vergeten dat ik een creatieve geest ben. Het uiteindelijke werk is haarwerken maken en klanten blij maken. Natuurlijk heb ik inmiddels veel collega's die mij op de werkvloer met alles kunnen helpen, maar het zakelijke stukje achter de hele dag klanten helpen bleef voor mij weer over voor de avonden, weekenden en iedere seconden vrije tijd. Want je kan als ondernemer niet denken, de telefoon gaat de hele dag, de mailbox stroomt over, via alle sociaal media kanalen worden we bestookt met vragen en nieuwe klanten, dus we gaan nu alleen nog maar klanten helpen. Nee, dat gaat niet, naast de overvolle agenda die iedere dag weer met veel liefde weggewerkt word, moet ik ook blijven werken aan innovatie en vernieuwingen. Dus naast m'n batterij aan kantoor personeel, die mij ondersteunt met de sales en marketing, heb ik nu ook een Algemeen Directeur aangenomen. 

De agenda staat overvol, ruim 25 intakes deze week, de meiden hebben zoals altijd heel wat haarwerken af te leveren en QuiQweaves te draaien. Daarnaast moeten we uiteraard weer even opstarten.Telefoontjes van klanten, wat de status van hun haarwerk is, wanneer die binnen komen. Orde brengen in ons atelier, zo snel mogelijk moeten we weer precies weten wat er al in huis is, en wanneer de orders van de klanten binnen gaan komen. Onze haarwerken worden op Bali gemaakt, hierdoor hebben we te maken met een tijdsverschil. Als het daar einde van de dag is, is het bij ons vroeg in de ochtend. Mijn wekker is dan ook de Update status van de productie uit Bali. Rond 6 uur 's morgens bespreken we de voortgang van alle haarwerken waar aan gewerkt word. Tussen deze besprekingen door, stap ik onder de douche, kleed ik mij aan en doe ik mijn make-up. Gedurende de ochtend droogt m'n haar en als het bijna droog is, clip ik m'n haarwerk op. 3 tellen werk, zo makkelijk. Nu is het even heel chill, want daarna kan ik rustig naar m'n werk rijden. Als de kids weer naar school moeten, komen hier nog een aantal dingen bij. Meestal rond half 10 zijn de besprekingen met de ateliers in Azië klaar, dan gaat het personeel daar naar huis, en start ik aan mijn werkdag. Rond acht uur rijden we naar huis, alle achterstand van de vakantie weggewerkt. Heerlijk weer,... te veel te doen in te weinig tijd...

Thuis aangekomen zijn de werkmannen de vertrekken aan het leegmaken  

We zijn thuis bezig met een verbouwing, wij hebben een dubbele woning. Mn vader is helaas ernstig ziek, hij heeft de ziekte van Parkinson, samen met mn broer en mn moeder proberen we zoveel mogelijk de zorg voor hem op ons te nemen. Maar de afstand en mijn drukke bestaan maakt dit niet altijd mogelijk. Na jarenlang word het voor mijn moeder ook te zwaar, zij heeft natuurlijk 24/7 de verzorging op zich. De ziekte heeft behoorlijk z'n slag geslagen en m'n vader is bijna niet meer mobiel, hierdoor laat m'n moeder hem eigenlijk niet meer graag alleen. Dus nu gaan we bij ons de benedenwoning geschikt maken voor m'n ouders om erbij te komen wonen. Momenteel leeft onze oudste zoon daar, heeft een geheel eigen optrekje daar. Eigen huiskamer, slaapkamer en badkamer. Dat kunnen we hem natuurlijk ook niet zomaar afnemen. Gelukkig hebben we een heel groot huis, dus in een andere ruimte word voor hem een aparte woning gecreëerd. Dat houd in dat we de komende maanden weer even flink in de verbouwing zitten. De werklui willen een werktekening, nou, deze kunnen ze krijgen. Ik download een app en tot op de cm nauwkeurig teken ik de vertrekken in. Inclusief keuken, badkamer, toilet enz.. Ik maak een project aan, met precies alle stappen die ondernomen moeten worden, de volgende dag worden de materialen besteld en de bouw kan beginnen. ik mail het dezelfde avond nog door. Deadline, eind Oktober kunnen m'n ouders verhuizen... 

 

 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 17 augustus 2017