Mies naar Mexico, Thomina als voorbeeld functie & successen in Portugal

Blog: Mies naar Mexico, Thomina als voorbeeldfunctie & successen in Portugal, Juli 2018

 

 

Juli staat in het teken van Ups en Downs, klanten van ons maken spannende successen mee, zoals Michelle met MS, onze Thomina met alopecia totalis ontpopt zichzelf tot een ware voorbeeldfunctie voor haar lotgenootjes, Samantha beleefd weer een dieptepunt…

 

 

We beginnen met Michelle, zij is 24 jaar en heeft MS. In Nederland kon zij niet meer geholpen worden, maar in Mexico heeft zij nog een mooi toekomstperspectief als zij een stamceldonor operatie ondergaat. Helaas word dit niet vergoed door onze ziektekostenverzekering en start zij een crowdfunding actie. Uiteraard hebben wij hier ook aan bij gedragen. Zij haalt het benodigde bedrag van € 75.000,- op en vertrekt deze maand. Voordat zij vertrekt komt ze bij ons haar op maat gemaakte LaceWig ophalen, want helaas gaat door deze behandeling wel haar haar uitvallen. Normaliter begeleiden we de patiënten tijdens dit proces; zodra het haar begint uit te vallen, staan wij stand-by om in te grijpen, daar waar nodig is. Sommige klanten wachten tot het einde, andere willen direct bij de eerst uitvallende haren dat wij de resterende haren eraf halen, om daarna hun “vervangende” haar, de LaceWig te plaatsen. Bij Mies gaat dit helaas niet, maar deze sterke jonge vrouw gaat het zelf doen. Wij hebben uitgelegd wat haar te wachten staat, en hoe zij moet handelen. We hopen dat de behandeling voorspoedig gaat en dat zij er veel baat bij heeft.

 

Ondanks dat de kinderen tijdens de belangrijkste week op school afwezig waren, zij waren hard aan het trainen in Kroatië voor de Youth League, hebben ze het toch gehaald. Gemiddeld missen zij door hun trainings- en wedstrijdschema gemiddeld zo’n 4 weken school en moeten zij al deze achterstanden natuurlijk wel in zien te halen. Samina start volgend jaar in 2 VWO, en Alissio begint aan zijn laatste jaar Marketing en Communicatie niveau 4.

 

 

In de salon is onze nieuwe lijn met de Europese haren een enorm succes. Iedere week hebben wij gemiddeld 35 informatie gesprekken. Klanten die voor de eerste keer bij ons in de salon komen, hebben als eerste een gesprek bij mij. Dit noemen wij een oriënterend informatie gesprek. In de meeste gevallen zijn dit klanten die een haarprobleem in de een vorm van alopecia hebben. Maar ook veelal vrouwen die op een zeer korte termijn een chemo kuur moeten ondergaan. Voor deze vrouwen is onze Europese LaceWig lijn ontwikkeld. Wij hebben verschillende modellen als voorbeeld staan, in verschillende kleuren, zodat deze direct gepast kunnen worden. Normaal gesproken is dit proces erg confronterend. Nu met deze collectie krijg ik zo enorm veel positieve gezichten te zien. 

 

Meestal nemen de patiënten iemand mee. Een vriendin, moeder, of zus. Het gesprek is altijd zwaar, de diagnose is vaak een paar dagen daarvoor geconstateerd en nu zitten ze al bij mij op de stoel. Geheel onwetend, met in hun hoofd het enorme schrikbeeld van de “bekende” synthetische pruiken. Dat wíl je niet… Je wilt niet dat iedereen aan je kan zien dat je ziek bent. Dat wil je niet voor je omgeving, voor je kinderen, maar veel belangrijker, ook niet voor jezelf. Je móet in deze periode sterk zijn. Als je in de spiegel kijkt, moet je jezelf kunnen terug zien. 

 

Zodra ik een voorbeeld pruik opzet, is meteen de verlichting in de gezichten te zien. De gespannen sfeer slaat om naar positiviteit. Niet alleen bij de “patiënt”, maar ook bij de andere betrokkenen. Daar doe ik het voor,… dat stukje gerust stelling, dat kleine stukje stress weg halen. Dan hoor ik de geluiden dat het lekker zit, dat het nóg mooier als hun eigen haar zit. Langzaam beginnen er grapjes te vallen, dat het wel heel makkelijk is om je haar gewoon op en af te zetten,… Mission accomplished !!! En dat binnen 3 weken levertijd.

 

Thomina, een meisje van 13 jaar met alopecia totalis draagt al jaren onze pruiken. Sinds vorig jaar is ook zij over gestapt op onze LaceWig. Omdat zij zo sterk is, en totaal geaccepteerd heeft dat zij alopecia heeft, gaat zij hier ontzettend goed mee om. Wij mogen haar dan ook vaak fotograferen, zodat lotgenoten van haar hiervan kunnen leren. Dit werpt zo zijn vruchten af, inmiddels is zij een waar stijlicoon geworden voor jonge meisjes met deze aandoening. Afgelopen week kwam zij haar zoveelste LaceWig ophalen, een Fan van Thomina had ons gevraagd hun in contact te brengen, zodat zij over wenkbrauwen en andere haarweetjes konden praten. Weer een succes…

 

Dan word ik gebeld door RTL Boulevard, op de één of andere manier sta ik daar bekend als contact persoon van Samantha de Jong, alias Barbie. Er word mij gevraagd of ik meer weet over haar zelfmoordpoging. Niet echt netjes, ik wist namelijk van niks… De voorgaande keren wist ik wel alle details, maar had ik ook al nadrukkelijk verteld dat ik niet de aangewezen persoon was om dit soort details naar buiten te brengen. Het gaat al enige tijd niet zo goed met haar. Wij hopen écht dat ze de nodige hulp krijgt, zodat ze er weer bovenop komt. Het is echt een ontzettend lieve vrouw.

 

 

Eind Juli hebben mijn beide kinderen een EK in Portugal. Met een delegatie van ruim 50 Nederlanders vliegen we naar Braga. Daar hebben ze hun laatste training bij een prachtige Kathedraal Dom Jesus, met enorm veel trappen. In totaal doen er 15 landen mee en zijn er ruim 700 inschrijvingen. Samina wint goud met Teams, Zilver individueel en Alissio wint Brons met teams. Voorlopig was dit zijn laatste toernooi voor de operatie.

 

 

Na dit EK zijn wij doorgevlogen naar Portimao in de Algarve, waar wij nu een nog een weekje vakantie vieren…

 

Groetjes,

 

 

Jennifer Hoeve

Artikel geplaatst op: 3 augustus 2018