In 3 stappen een Messy bun

In 3 stappen een Messy bun

 

Stap 1. Structuur in je haar

 

Het is eigenlijk altijd een stuk makkelijker om met wat rommeliger haar te werken. Wat een goede manier is, is om je haar niet al te netjes te krullen, hierdoor krijg je ook meer structuur en is je haar minder glad.

 

Stap 2. Een topknot

 

Een topknot valt ook onder de messy buns. Het gaat er om waar je de bun plaatst. Begin met een hoge paardenstaart en wikkel de staart om de basis. Zet hem vast met een elastiekje of schuifspeldjes en trek voorzichtig een paar haartjes los voor een messy effect.

 

Een lage bun

 

Wil je toch liever een wat lagere bun? Maak dan je knot eigenlijk zoals je hem maakt wanneer je even snel je haar vast moet maken. Haal je haar één keer door het elastiekje en vervolgens nog een keer voor de helft. Nog een keer eromheen en je hoeft hem alleen nog vast te zetten met schuifspeldjes.

 

Stap 3. Maak een Messy bun 

 

Dus bij de eerste stap heb je gezorgd voor meer structuur in je haar. Daarna heb je gekozen voor welke bun je wilt gaan. Nu hoef je alleen nog te zorgen voor wat uitstekende plukjes. Die bobbels die je normaal eigenlijk per ongeluk op je hoofd krijgt na het aantrekken van je paardenstaart? Die moet je hebben. Zorg voor een oneven oppervlak boven op je hoofd en je hebt een messy bun!

Artikel geplaatst op: 19 februari 2020