Ik moet een pruik kopen, maar welke?

Ik moet een pruik kopen, maar welke?

Opeens heb je zomaar een pruik nodig, maar hier heb je toch helemaal geen verstand van . . . Het enige wat je van pruiken weet is dat je ze voor de lol weleens gepast hebt in een feestwinkel. Dit was grappig en gek doen, maar om een nu een pruik dagelijks te dragen is hele andere koek.

 

Er zijn ontzettend veel verschillen in pruiken. De feestwinkel pruiken zijn machinaal gemaakt en zijn van een hele slechte kwaliteit synthetisch haar. Het is een soort muts model, vaak veel te groot omdat het makkelijk opgezet moet kunnen worden en bij iedereen moet passen.

 

Allereerst moet je kijken waar jij je pruik voor nodig hebt. Heb je zojuist de diagnose kanker gekregen en moet je al snel starten met een chemo kuur. Of heb je een vorm van alopecia, en zo ja, welke vorm? Het verschil in deze twee is of je hem voor lange of korte duur nodig hebt. Dan is het ook nog eens belangrijk wat voor model je eigen haar is. Heb je namelijk erg kort haar en je hebt voor een kortere periode een pruik nodig, maak je vaak een andere keuze als iemand met lang haar die de pruik voor een langere periode nodig heeft.

 

Je kunt pruiken kopen op het internet via een webwinkel, je hebt kapsalons die naast knippen en kleuren ook pruikjes verkopen. Je kunt ook kiezen voor een haarwerkbedrijf. Om het nog ingewikkelder te maken heb je haarwerkers en haarwerkspecialisten. Bij een haarwerker kom je langs, kies je als het ware een aantal modellen uit een boekje. Dit bedrijf besteld deze bij een groothandel op zicht en een paar dagen later kom je terug om deze af te passen. Welke  het beste zit en jij het leukste vind, die neem je, de andere worden weer terug gestuurd. 

Bij een haarwerkspecialist kun je een haarwerk of pruik op maat laten maken. Al het andere is veelal confectie, dat wil zeggen dat het standaard pruiken of haarstukjes zijn, die nog wel bij geknipt kunnen worden, maar waar verder niet te veel meer aan veranderd kan worden. Een haarwerkspecialist kan een haarstuk of pruik geheel op maat laten maken, of een haarstuk wat “bijna” naar je zin is vermaken zodat deze helemaal naar je zin is.

 

Zodra je hier een keuze uit hebt gemaakt, kun je kiezen voor synthetisch of echt haar. Ook hier zijn weer tal van verschillende kwaliteiten in. Op de website kun je hier heel veel informatie over vinden, maar in het kort gezegd is synthetisch haar niet te föhnen of te stylen. Het is wat het is, er zijn inmiddels wel kwaliteiten waar je met bepaalde bewerkingen wel iets meer kunt doen, maar het blijft beperkter. Echt haar kun je in model brengen zoals je eigen haar. Maar nu komt het, ook hier heb je weer enorm veel verschillende soorten en kwaliteiten in. Lees hier alle info over de haarkwaliteiten. 

 

Bekijk bij je keuze ook direct of het een gecertificeerd bedrijf is, dit is belangrijk omdat je een gedeelte van een pruik vergoed krijgt via de zorgverzekering. Maar dan moet het bedrijf waar jij je pruik of haarstuk koopt wel aangesloten zijn bij de ANKO of SEMH en contracten hebben met alle zorgverzekeraars.

 

Ik begrijp je helemaal, je dacht een leuk blogje te lezen en op deze manier een makkelijke keuze te kunnen maken. Helaas zit het wat ingewikkelder in elkaar. Mijn advies is om eerst een aantal afspraken te maken bij een paar verschillende bedrijven. In de regel heb je echt een bedrijf nodig met een haarwerkspecialist waar je een klik mee hebt. Het is een enorme grote en persoonlijke stap die je gaat zetten, dus je moet volledig op je gemak zijn om samen met je haarwerker tot een prachtige oplossing te kunnen komen. Wij weten dat je het liefst ons helemaal niet nodig had, maar wij haarwerkers, en dan spreek ik ook over onze collegaconcurrenten zullen er echt alles aan doen om jou je eigen identiteit weer te terug te geven.

 

Mocht je graag een afspraak in onze showroom willen maken dan kan dat telefonisch 075-6153664 of online www.jenniferhoeve.nl/afspraak-maken 

 

Jennifer Hoeve hair bv is een haarwerkspecialisten salon, wij kunnen alles op maat maken. We zijn al ruim 25 jaar gespecialiseerd in haarwerken, hebben een eigen atelier voor kleine reparaties en hebben altijd ruim 100 haarstukken op voorraad.

Artikel geplaatst op: 16 juni 2020