Ik ben in de overgang en mijn haar word dunner

Wie krijgt er niet last van, had je vroeger nooit problemen met het in model brengen van je haar. Merk je dat je tegenwoordig veel langer voor de spiegel moet staan. Heel vervelend allemaal. 

Alles word al minder, je huid word slapper, dus je make-up kost al meer tijd. De lijntjes langs je ogen trek je niet meer in 1x. Nee, je moet nu met je andere hand je ooglid strak trekken. De meeste van ons zien de kilo’s er ook langzaam ieder jaar meer aankomen. En dat ondanks je tegenwoordig veel meer let op gezond eten. Wat een frustratie. 

Maar dan dat haar. Alles zakt veel sneller in, je word grijs. Als je je uitgroei niet op tijd bijwerkt lijkt het net of je kaal word. En als je dat dan wel keurig op tijd bijhoud, zakt het in als een plumpudding. Wat nu?? 

Je kan ervoor kiezen om het dan maar kort te knippen, wat onze voorgaande generaties deden. Vaak al op advies van de kappers. Want dan lijkt het alsof er meer volume in je haar zit. Maar dat moet maar net bij je passen. De meeste vrouwen van mijn leeftijd willen helemaal niet kort, en vergeet niet dat kort haar ook best veel onderhoud nodig heeft. Je moet het vaker bij laten knippen. Je moet het föhnen, er moeten een hoop stylingsproducten in. En het einde is zoek, want de stap nadat je je haar korter hebt laten knippen voor meer volume is een permanente voor meer volume. Want helaas gaat het dunner worden proces van je haar gewoon door. Dit heeft allemaal te maken met verschillende hormonen en stoffen in je lichaam die anders gaan werken of helemaal niet meer worden aangemaakt. 

 

Onze generatie vrouwen zijn toch iets langer “jong” dit komt uiteraard omdat velen van ons ook gewoon naar ons werk moeten blijven gaan. Je moet representatief blijven. De meeste zijn niet gestopt met werken nadat de kinderen kwamen. Daarnaast hebben wij een veel drukker sociaal leven, waardoor we dus vaker de deur uit gaan. Dit brengt met zich mee dat we er dus ook veel langer leuk en mooi uit willen blijven zien. Een super goeie ontwikkeling van deze jaren. Alleen naast dat wij carrière vrouwen, super moeders, fantastische echtgenote’s en de leukste vriendinnen zijn, wat op zich allemaal best veel werk, tijd en energie vergt. Kost het om er uit te willen blijven zien, zoals wij onszelf het liefste zien ook nog eens enorm veel éxtra tijd. Bij een heleboel dingen kan ik jullie niet helpen, echter kan ik er wel voor zorgen dat je haar voortaan geen probleem meer is, je kan je mooie vrouwelijke look behouden en het gaat ook nog eens minder tijd kosten dat je voorheen je eigen haar moest doen. 

 

Ik draag al jaren haarstukken. Super makkelijk als mijn uitgroei weer eens enorm zichtbaar is. Ik zet mn hairpiece op, dan is het grootste gedeelte van mn uitgroei al verdwenen. Aan de contouren spray ik wat wat uitgroei spray en voilà, binnen 10 minuten lijk ik weer 10 jaar jonger. Het voordeel van een haarstuk dragen is dat er altijd al standaard volume in zit. Dus niks föhnen of krullen. Wil je er iets meer glamour uitzien, krul je hem wel, en dan zit t ook nog eens meteen een paar weken goed.Omdat een haarstuk meteen het grootste gedeelte van je haar bedekt, hoef je alleen nog de voorplukken van je eigen haar in model te brengen. Scheelt enorm veel werk. Ik ben helemaal lui, dat doe ik allemaal niet. Ik draag mijn haar nog steeds wat langer, waardoor ik de helft van mijn haar opsteek en vast zet in een klem. Dan hoef ik er helemaal niks aan te doen. Heel af en toe neem ik iets meer tijd en krul ik het. Zelfs dan ben ik binnen een half uur klaar.

 

Wil jij dit ook, kom dan eens vrijblijvend langs om het één en ander te passen. Dan zul je zien hoe makkelijk ook jouw haar weer mooi en vol kan zijn. Maar let op!!!

 

“Big Hair is an Addiction

I am Your Dealer”

 

 

Artikel geplaatst op: 16 juni 2020