Sinds Krista bij Jennifer belandde, lacht de toekomst haar tegemoet

“Ik doe inmiddels veel modellenwerk en kom op tv”

 

 

Wie de vrolijke, goedlachse Krista uit Assendelft ontmoet, kan zich nauwelijks voorstellen dat ze twee jaar geleden door een diep dal ging. De 35-jarige moeder van twee bleek in het derde stadium van borstkanker te verkeren. Haar wereld stortte in. Vrij snel na de diagnose nam Krista echter alweer deels de regie over haar leven in handen: ze zocht contact met Jennifer Hoeve Haarwerken, zodat ze na chemo en bestralingen niet kaal zou zijn.  

 

“Op een gegeven moment voelde ik een knobbeltje”, vertelt Krista openhartig. “Het leek wel alsof het er van de ene op de andere dag was.” In het ziekenhuis bleek echter al snel dat de tumor er al langer moet hebben gezeten. Hij was namelijk al 4,5 cm groot. Zes chemokuren en 25 bestralingen later kon de weg naar omhoog weer beginnen. 

 

Huilen

Tijdens de eerste chemokuur werd haar verteld dat ze binnen veertien dagen na het begin van de kuur haar haar zou kunnen verliezen. “Dat duurde gelukkig uiteindelijk best lang bij mij. Ik heb altijd lang, blond haar gehad en droeg graag extensions en matten. Het gekke is, dat als je wordt verteld dat het uit kan vallen, je er ook telkens aan zit om te voelen of het nog vast zit.” Toen de uitval onomkeerbaar was, belde Krista een kapster. “In gezelschap van mijn man en mijn beste vriendin die ook kapster is hebben we het haar eraf gehaald. We stonden alle drie te huilen. Ik had mijn kinderen Tara (11) en Sil (8) van tevoren verteld dat ik de volgende dag kaal zou zijn. Toen ze het ‘s ochtends zagen, vonden ze het eigenlijk wel grappig en wilden even voelen.”

 

 

Meisje-meisje

Krista is het type vrouw dat bij tegenslagen niet bij de pakken neerzit. Zodra ze wist dat ze kaal zou worden, is ze op zoek naar een oplossing gegaan. “Ik ben echt een meisje-meisje dus ik ging echt niet kaal rondlopen!” Via social media stuitte ze op Jennifer Hoeve Haarwerken. “Ik dacht: ‘Alle BN’ers gaan erheen, dus dan zal het wel goed zijn’.” En dat was het. De ontvangst door Jennifer bleek hartverwarmend. “Jen en haar team zijn echt de leukste meiden die je je kunt voorstellen. Ze denken mee en zijn echt ontzettend lief en menselijk.”

 

Alpalca

Natuurlijk hoopt ze op een dag weer zonder lace wig door het leven te gaan. Op dit moment zit dat er echter nog niet in. “Vooralsnog komt er geen fatsoenlijk haar uit op mijn hoofd. Ik ben net een alpalca. (lacht) Het is in ieder geval niet wie ík ben.” Nu, tweeënhalf jaar later, draagt Krista dan ook haar derde haarwerk van Jennifer. “Het is echt haar en perfect op maat gemaakt. Mensen die niet weten dat ik een haarwerk draag, zien er helemaal niets van. Ik heb gekozen voor een lace wig die net iets voller en langer is dan mijn eigen haar in het verleden was. Van die mogelijkheid heb ik uiteraard meteen gebruikt gemaakt. Met een lacewig doe je zo’n jaar tot anderhalf jaar. En komt geen nieuw haar bij natuurlijk dus tegen die tijd ben je wel toe aan een nieuw haarwerk. Ik heb nu mijn derde stuk. Ik draag het natuurlijk iedere dag de hele dag. Eens in de zoveel tijd ga ik naar de zaak in Oostzaan om mijn haar te laten wassen en wordt er eventueel wat bij geknoopt.” 

 

Hoe vreemd het ook klinkt, haar ziekte en daaruit voortkomende contact met Jennifer hebben Krista’s leven uiteindelijk positief veranderd. “Ik doe inmiddels veel modellenwerk voor Jennifer en ben al twee keer op tv geweest. Zo was ik bij RTL Life is Beautiful. Het leven is uiteindelijk alleen maar leuker geworden!”

Artikel geplaatst op: 13 mei 2020