HELP!!! Mijn haar is statisch ...

OMG wat een verschrikking, dit is de tijd van het jaar dat je haar vaak enorm statisch is, hoe komt dat en veel belangrijker, wat kan je hieraan doen? Wij nemen je mee in een korte snelle scheikunde les en geven daarna tips hoe jij hiervan af kan komen.

 

Heel technisch, je haar bestaat uit atomen, deze zijn weer onderverdeeld in protonen, neutronen en electronen. Als al deze elementen gelijk zijn, is je haar neutraal. Dan is er dus niks aan de hand, echter als dit uit balans is, door bijvoorbeeld wrijving, dan word je haar statisch. In de winter en het najaar, draag je vaker warme wollen truien, sjaals en mutsen. Hierdoor ontwikkel je meer wrijving. Daarnaast heeft de luchtvochtigheid en het verschil warm binnen en koud buiten ook invloed op de atomen in je haar. De winter heeft een lage luchtvochtigheid, als er geen vocht in je haar de lucht en in je haar zit, zorgt je elektrisch geladen haar ervoor dat het zich afstoot tegen andere materialen.

 

Genoeg ingewikkelde materie, maar wat kunnen we hieraan doen.

 

Wat hebben we nu geleerd in deze spoedcursus Scheikundige. Je haar heeft vocht nodig. Dat betekend natuurlijk niet dat we het na het afstellen weer nat gaan spuiten. Maar dat moet je doen met verzorgende producten die hydrateren.

 

TIP 1


Zorg ervoor dat je altijd wat Special Salon Serum in je haar sprayed. Het is gelukkig een heel handzaam maatje, neem deze mee in je tas, zodat je onderweg bij kunt spuiten. Of spray in je hand en aai dit door je lokken heen.

Bestel hier

 

Tip 2

 

Plastic borstels, verergeren het proces. Denk weer even aan die wrijving, de elektrische lading word erger. Een borstel met ijzeren pinnen, of echt haar haalt juist de lading weg.

 

Tip 3

 

Wasdroger doekjes zorgen er ook voor dat de elektrische lading weer neutraal word.

 

Tip 4

 

Was je haar wat minder, en als je het wast, gebruik dan onze Shiny Shampoo en Magical Mask. Daar zitten de juiste hydraterende stoffen in om je haar mooi en glad te houden.

 

Bestel hier

 

Tip 5

 

Je haar droogt het minste uit als je het aan de lucht laat opdrogen, red je dit niet omdat je tijdnood hebt, of omdat je het anders niet mooi gepolijst krijgt, gebruik dan onze Powerful Paste. Deze beschermt het haar tegen de hitte en geeft eveneens extra verzorging toe.

 

Bestel hier

 

Heel veel succes!!

 

Artikel geplaatst op: 27 januari 2021