Een BAD HAIR DAY!

We hebben het allemaal weleens… Een BAD HAIR DAY!

Een bad hair day kan natuurlijk verschillende soorten oorzaken hebben, maar de meest voorkomende oorzaak is VET HAAR!

Als je vet haar hebt, dan is je zuurgraad te laag, namelijk onder de 4.  Een gezonde pH-waarde ligt tussen de 4,5 en 5,5.

Sommige mensen wassen hun haar maximaal twee keer per week, zonder ooit met vet haar betrapt te worden. Bij anderen begint het een dag na hun laatste wasbeurt alweer vet te worden. Als je tot die laatste groep behoort, kan het zijn dat je iets verkeerd aanpakt. Maar wat??

 

We zetten de mogelijke oorzaken van vet haar op een rijtje:

·      Vieze borstel

·      Te veel shampoo

·      Vies kussen

·      Te vaak wassen

·      Heet douchen

·      Je raakt je haar vaak aan

 

Wat kun je hieraan doen??

 

·      Reinig je borstel regelmatig! En dan bedoelen we niet alleen de haren eruit halen, maar ook een sopje erbij.

·      Matig je shampoo gebruik! Hoe meer shampoo je gebruikt, hoe sneller jou haar vet wordt. Gebruik dus bij iedere wasbeurt maar een kleine hoeveelheid shampoo. Aanrader: Onze Shiny Shampoo! Dit is een fruitige, organische shampoo. Reinigt,   voedt en herstel. En ook nog is zeer mild voor het haar en de hoofdhuid.

·      Verschoon je kussensloop regelmatig! Je ziet het misschien niet, maar je kussen zit vol met viezigheid. Waar je vervolgens met je haar in ligt. Tip: Gebruik een satijnen kussensloop. Dit is beter voor je haar!

·      Was je haar niet vaker als twee keer in de week. Als je dit vaker doet, geef je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid geen kans om hun werk te doen. Door het te vaak te wassen worden de gezonde voedingsstoffen uit het haar verwijdert.          Lifesaver:    Dry Shampoo!

·      Douche niet te heet! Bij een lagere temperatuur verminder je de talgproductie op je hoofdhuid. Een hoge talgproductie leidt weer tot vettig haar.

·      Raak je haar zo min mogelijk aan. Het is bijna verslavend: met je hand even door je haar gaan. Doe het niet! De viezigheid die aan je handen zit, komt direct in je haren terecht.

 

Volg bovenstaande tips op en je zult zien dat je vette haar gaat verminderen!

Artikel geplaatst op: 27 mei 2022