Haaruitval tijdens de overgang

Ik zit in de overgang en mijn haar wordt steeds dunner.. Waarom?

 

Haaruitval tijdens en na de overgang komt door de verandering in de  hormoonspiegel. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen heeft een positieve invloed op de conditie van haar en huid. Dit hormoon wordt minder aangemaakt door het lichaam tijdens en na de overgang. Ook het mannelijke hormoon Androgenen wordt minder aangemaakt. Door de verandering in de verhouding tussen de androgenen en de oestrogenen, raakt het lichaam uit balans.

 

De oplossingen van vroeger

 

Helaas zijn hier nog geen blijvende oplossingen voor. In onze voorgaande generaties, vroeg je advies aan je kapper. Dit begon destijds bij je haren korter knippen, doordat de kortere haren over elkaar heen vielen, leek het wat voller. Als je handig was, kon je dit nog een beetje met volume föhnen, anders sliep je met krulspelden. Tegen de tijd dat deze oplossing ook niet meer voldeed, kwam het welbekende permanentje om de hoek zetten. Door de krul en uiteraard omdat het haar stugger werd door de permanent vloeistof, bleef de krulspeld nu beter en langer zitten. Wekelijks gingen de dames naar de kapper voor hun watergolfje. Destijds echt wel goed over nagedacht, helaas is dit absoluut niet meer van onze tijd.

 

 

De oplossing van nu!

 

Gek genoeg was dit destijds een heel normaal kapsel voor 50+ ers. Echter nu wij zelf tot deze leeftijd gaan behoren, snappen wij niks van onze vorige generatie. Wij willen onze soepel vallende half lange tot lange kapsels echt niet inwisselen voor korte watergolf kapsels. Maar hoe lossen wij die steeds dunner wordende kruinen en slap vallende bovenkanten dan wel op?

Heel simpel, gewoon met een kleine haaraanvulling in de vorm van een haarstukje. Dit hoeft helemaal niet groot te zijn en zeker niet ingewikkeld of moeilijk. Het is klik, klak en klaar. Ervaar jij ditzelfde haarprobleem? Kom dan langs en laat je gratis adviseren in een van onze vrijblijvende informatiegesprekken. Wie weet loop jij binnekort zelf ook elke dag rond met stralend haar!

Artikel geplaatst op: 22 januari 2021