Bijzonder transgender stel, Tripjes naar België, Parijs en IJsland

We blijven helaas nog even in de lappenmand, na mijn heftige griepaanval is het mij nu ook weer eens in mn rug geschoten. Dit heb ik helaas wel vaker, maar dit keer duurt het wel heel lang. Ik loop rond als de gebochelde van de Nôtre Dame. M'n ene collega heeft tijdens haar reis naar het atelier twee ontstoken ogen opgelopen, dus zij loopt als een vampier rond met hele dikke rode ogen en alsof het al niet genoeg is, onze directeur is in de sneeuw uitgegleden en heeft haar pols gebroken, dus zij zit met een gipsenarm op kantoor.

Kreupel ontvang ik toch mijn klanten, begin vorige week kwam er een terugkerende klant een nieuw haarwerk opmeten. Een enorm bijzonder stel, Mevrouw kwam in 2015 samen met haar vrouw, nadat zij een haarstukje voor alopecia bij mij had aan laten meten. Ze zijn getrouwd en wat is nu het bijzondere aan dit stel, mevrouw is in transitie. Ze is oorspronkelijk geboren als man, ze zijn ook getrouwd als man en vrouw, maar nu wordt ze vrouw. En ze blijven ook gewoon bij elkaar, want ze houden van de persoon, zo mooi. Nu inmiddels bijna 4 jaar verder heb ik een prachtige dame voor mij zitten. Heel mooi om te zien dat ze gewoon weer samen komen.

Altijd leuk als een klant toch zomaar opeens een mailtje stuurt over hoe blij ze met ons zijn:

"Hoi Jennifer & team, jaren lang heb ik elke dag mijn haar met de stijltang behandeld waardoor het op een gegeven moment helemaal afgeknapt en dun was geworden daarna 2 jaar clip in extensions gehad waardoor ik mijn eigen haar nog meer beschadigde. Ik volgde jullie al een hele tijd en was helemaal verliefd geworden op jullie Lacewigs, heel lang over na gedacht en voor gespaard en uiteindelijk een afspraak gemaakt vorig jaar. Een op maat gemaakte lacewig was uw advies en dat heb ik dan ook genomen. Rond december vorig jaar kwam ik de wig ophalen helemaal blij mee na een paar weken werd het echt mijn eigen want ik moest er wel behoorlijk aan wennen om zoveel haar ineens te hebben. Heb mijn eigen haar daarna nooit meer geverfd of met hitte behandeld en na een jaar dragen ben ik vandaag weer naar de kapper gegaan om mijn eigen haar te kleuren en ik ben zo happy nu met mijn eigen haar het is weer een stuk langer en veel voller en gezonder! Super bedankt voor de service en de mogelijkheid hier nog een foto van hoe het er nu uit ziet. Liefs een tevreden klant"

 Klanten vragen ons vaak als hun haarwerk binnen is om een foto door te sturen. Wij doen dit liever niet, omdat kleuren enorm kunnen afwijken op ieder scherm. Of je nou op je telefoon kijkt, op een computer of een tablet, het ligt er net aan hoe deze is ingesteld. En met haarkleuren is dit altijd erg lastig. Zo ook afgelopen week. Op donderdag had ik een informatie gehad. Deze dame wilde een Lacewig uit onze standaard collectie met een paar kleine kleuraanpassingen. Vrijdag was er meteen al plek om deze af te leveren. Ze vroeg om een foto en vond 'm fantastisch. Helaas toen ze bij ons aankwam, vond ze de kleur toch iets te mat. Alleen stond zij aan het einde van de dag en was er op dat moment ter plekke niks meer aan te doen. De rest van de opvolgende week stond ook al helemaal vol. Mijn collega opperde dat zij de zaterdag wel extra wilde komen om deze af te leveren. Een dagje later als gepland, maar toch nog voor het weekend. Pluimpje voor mijn collega . . .

Dan staat het weekend alweer voor de deur en hebben mijn kinderen een clinic van meervoudig wereldkampioen Junior Lefevre. Zondagochtend rijden we vroeg naar Luik in België, om half 11 begint het. Einde van de dag rijden we moe, maar weer vol energie terug. Onderweg eten we nog wat en in de avond zijn we weer thuis. Zoeffff, weg weekend.De nieuwe week staat weer stampvol gepland. Ik werk iedere dag van 10:00 tot 17:30, dan trainen de kinderen in Amsterdam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18:30 tot 20:30. Samina traint ook vaak op de vrijdag in Ede. Deze vrijdagochtend vertrekken we naar IJsland, Samina doet mee in een hogere categorie aan de internationale Reykjavik Games, de senioren groep vertrekt donderdag naar Parijs voor de Premier Leagues, daar maken onze influencers ook meteen mooie foto's met onze Lacewigs, V-Parts en Hairpieces. 

 

 

Deze week staan én Jamie Faber en Josh op de agenda. Omdat onze agenda's altijd zo vol gepland zijn is het voor ons moeilijk om ook nog eens te socialisen met elkaar, dus handig dat we elkaar af en toe in de salon ontmoeten. We beloven elkaar weer om snel eens af te spreken. Gelukkig zijn we vriendinnen met alledrie drukke ondernemingen én zijn we alledrie moeder, dus "never hard feelings" . . .  

Josh Veldhuizen laat in deze vlog zien welke verschillende haaraanvullingen ze allemaal van mij draagt. Josh heeft de ene dag lang haar, dan weer kort, stijl en heel vol gekruld. Bekijk haar vlog om te zien hoe dit allemaal werkt.

Om maar te laten zien dat onze haarwerken voor jong en "op leeftijd" zijn, ontwerp ik deze week weer een Hairpiece voor een prachtige dame van 90. Ze vraagt of zij onze oudste klant is, maar ik heb zelfs ook een dame van 94 als klant. Ook heb ik deze week een dame op leeftijd van Indische afkomst, super chique en ze is mega fan van ons. Ze weet alles over mijn sportende kinderen te vertellen, omdat zij zelf ook nog heel sportief is. Ik ben zelf ook van Indische komaf, ik mag hopen dat ik net zo mooi als deze dame opdroog.

 

Dan is het alweer vrijdag.

Tijdens onze trip naar IJsland volgen we live op Youtube de gevechten van onze senioren. Vrijdagavond trainen Samina en Alissio mee met de nationale selectie van IJsland, Denemarken, Duitsland en Schotland. Samina heeft helaas nu ook de griep te pakken en het verergerd met de minuut. Toch wil ze zaterdag gewoon weer meedoen aan de training. Zaterdag zitten haar ogen dicht van het tranen en heeft ze ook verhoging, terwijl ze het steenkoud heeft. Dat is voor moeders dan weer een heel moeilijk moment. Moet je het afblazen, want haar gezondheid gaat uiteraard voor alles, maar dat wil Sam natuurlijk absoluut niet. Ze vecht zich dapper naar de finale, apentrots, want ze vecht U16, maar hoort eigenlijk nog U14 te vechten. Haar trainer wil haar alvast klaarstomen voor de komende categorie. De finales worden live uitgezonden op de IJslandse nationale televisie. In de finale staat ze tot 20 sec voor het einde van de wedstrijd 4-0 voor. Dan zie je echt dat ze niet meer op scherp staat en krijgt ze op het laatst 2 trappen tegen, 1 hoge trap 3 punten en een zijtrap 2 punten tegen. Ze redt het niet meer om in te halen en verliest nipt de finale met 4-5. Ze is woest. Dit heeft ze vaker, dat ze heel goed voor staat, maar dat ze het op het laatst laat lopen. Weer een leermomentje om mee te nemen naar de Dojo. 

 

Zondag nacht om 03:00 u vertrekken we weer naar het vliegveld. We komen om 10:30 aan in op Schiphol. Mijn zakenpartner uit Shanghai arriveert om 11:00. Time management, we lopen van onze Gate naar zijn Gate en vertrekken naar Amsterdam om hem naar zijn Hotel te brengen zodat hij even kan uitrusten na zijn lange vlucht. De volgende dag bespreken we alle plannen voor het aankomende jaar op kantoor. 

Ik loop nog steeds krom, dus heb nu toch maar een afspraak bij de dokter gemaakt om even naar m'n rug te laten kijken . . .

Artikel geplaatst op: 29 januari 2019