Australie, China en Kroatie allemaal in juni 2018

Juni was weer een superleuke, maar vooral ook drukke maand...

Het begon met een nieuw Project afronden en een nieuw Plan opstarten,

hiervoor moest ik naar China en Australië. Ik combineer mijn reizen altijd graag, zodat ik nooit te veel tijd verlies. Zo heb ik weten te plannen dat mijn zakelijke afspraken gelijk liepen met een Mega Beurs in Australië, waar al mijn haar favo insta-grammers, shows gaven. 

 

Wat vooraf gaat aan deze enorme zakelijke successen zijn helaas de concessies die je met pijn in je hart thuis moet doen.

De avond voor mijn vertrek kregen wij van Alissio z’n trainer te horen dat hij het niet meer verantwoord vond dat Alissio zo intensief traint. Zoals waarschijnlijk velen van jullie weten, beoefenen mijn beide kinderen Karate op internationaal Topsport niveau. Mijn zoon kamt al zijn gehele karate carrière met een aandoening in zijn heupen, waardoor hij niet alle technieken kan toepassen zoals hij dit zou willen. Echter is dit het laatste jaar nog vele malen erger geworden en zijn wij hiervoor weer terug gegaan naar de orthopeed. We wachten nog op de uitslag...

Nu draait het leven van mijn zoon compleet om karate, niks anders is leuk, school niet...  hangen met de boys niet... hij zit zijn hele leven al in een strak regiem, uit school even rusten en iedere avond een aantal uur op de sportschool. Bijna ieder weekend een toernooi of een training. en dan nu?? Normaal praat ik dan heel goed op hem in, als je als gezin zo intensief met elkaar leeft, successen en soms enorme teleurstellingen deelt, ben je niet alleen moeder, maar ook mental coach. Dit keer moet ik weg, en staat hij er alleen voor. Voor het eerst niets te doen in de avond, als zijn zusje wel naar karate gaat hoop ik dat hij niet opeens in een diep gat gaat vallen.

Dan dochterlief, volgt VWO gaat gelukkig allemaal prima, alleen bij wiskunde is zij nou niet bepaald een hoogvlieger. Door al de buitenlandse toernooien missen zij ook best veel lessen en moeten ze hun gemiste toetsen vaak inhalen zonder de desbetreffende lessen te hebben gevolgd. We lopen naar het einde van het schooljaar en zij heeft net nu nog een hele belangrijke wiskunde toets. Iedere avond als wij naar karate gaan, traint eerst Samina een uur en daarna Alissio een uur. Al die uren heb ik haar bijgeschoold, maar vergeet niet, voor mij is dit ook al heel wat jaren geleden... Dus op goed geluk, hoop ik dat ik het haar goed heb kunnen leren. 

 

 

Na een vermoeiende trip, op de heenreis had ik door vertraging mijn aansluitende vlucht gemist, dus ik had nóg minder tijd om alle zaken goed af te ronden. Omdat ik een drukke zaak heb, en natuurlijk ook een gezin, heb ik altijd een zeer strakke planning. Er zit bijna nooit een dag extra tussen al mijn meetings en afspraken. Ik zal jullie een idee geven hoe zo'n trip dan verloopt. Na een reis van ongeveer 38 uur kom ik aan in Melbourne, even twee uurtjes rusten in mn hotel, daarna de eerste meeting, gewoon volgens plan. Eigenlijk zou ik de avond ervoor aankomen, en had ik mooi een hele nacht kunnen slapen om de deze ochtend fris te starten. Nu kwam ik in de ochtend pas aan... Vandaag staan er 3 meetings op de agenda, de laatste is tijdens het diner, dus daarna kan ik dan eindelijk slapen. Dit lukt niet echt, ik ben inmiddels al drie dagen op en zodra ik op mijn hotelkamer ben en weer wifi ontvang, stroomt mijn computer vol. Toch maar even afwerken en voordat ik het doorheb is het alweer ochtend. Vandaag ga ik naar de beurs. De hele dag alle shows bekeken, rond gelopen, weer even mijn creatieve brein voeding geven, om thuis mijn team weer te overladen met verse inspiraties. In de avond verken ik de stad van Melbourne en probeer wat te slapen. Helaas door de jetlag én mijn hoofd vol nieuwe ideeën komt hier niet veel van terecht. Iedere keer als ik stoer mijn computer weg leg, komt er weer een fantastisch idee mijn hoofd binnen, die ik natuurlijk meteen moet noteren, want stel... dat ik het de volgende ochtend niet meer weet. 

 

Vanwege het tijdsverschil kan ik nu nog wel even whatsappen met het thuisfront en Samina sterkte wensen met haar wiskunde toets.

 

Al snel is het weer ochtend en zit ik nog steeds vol adrenaline, ik word opgehaald voor de volgende besprekingen. 

De eindresultaten van mijn geheime project, waar ik al maanden mee bezig ben zijn fantastisch geworden, ik ga hier straks verder op in. Na de lunch heb ik een bespreking met een aantal mensen over de start van mijn nieuwe plannen. Deze lopen uitermate goed en wederom word dit een nachtje van weinig slaap. Ik schrijf deze nacht bijna het hele plan uit en zoals altijd, worden deze nog mooier en groter als allereerst de bedoeling was. Heerlijk zo af entoe leven op die adrenaline kick. Dit was alweer de laatste dag Australië. Vroeg de volgende ochtend word ik naar het vliegveld gebracht en vlieg ik door naar China. Tijdens mijn tussenstop van 6 uur, heb ik hier mijn laatste vergadering ingepland. Dit doe ik vaker op deze manier, ook als ik naar Bali moet, dan zoek ik ook altijd een vlucht met een lange tussenstop in Shanghai, om daar met mijn zakenpartner op het vliegveld te meeten. Scheelt mij een tripje China (al veel te vaak geweest) én een duur en arbeidsintensief visum. How about TIME MANAGEMENT...

Terug vlucht via Parijs en in de ochtend kwam ik weer aan in Nederland. Even een uurtje liggen, want in de middag moest ik naar het Zaantheater, ik was genomineerd voor Zaanse Zakenvrouw van het jaar. De winst is naar de nieuwe eigenaar van Vels transport gegaan. Zij heeft het bedrijf overgenomen van mijn huisbaas, klein wereldje.

En dan begint de dag erna heerlijk mijn nieuwe werkweek weer. Vol enthousiasme vertel ik de meiden over al mijn nieuwe ideeën. En laat ik ze onze fantastische VERN schaar zien die ik op de beurs heb gekocht. Een schaar waar ik lang naar op zoek was. Je kan met 5 verschillende effileer scharen op elkaar de prachtigste creaties maken. Niet in Europa te verkrijgen!!!

De bekende vlogger Jessie Maya kwam langs, zij vond het haar van Dionne Slachter, alias Onnedi zo mooi. Onnedi vertelde dat het een beetje van haarzelf en een V-part van Jennifer Hoeve hair was. Jessy maya maakt hele leuke vlogs en blogs over haar dagelijks leven en heeft meer dan 228.000 abonnees op Youtube. Daarnaast heeft ze ook nog meer dan 132.000 volgers op instagram. Hieronder een link naar haar YouTube kanaal. https://www.youtube.com/channel/UC5Gln0pukcrhQXakxVz0PJg Binnenkort zien jullie het resultaat, zij gaat hier een leuk filmpje van maken.

 

 

Dan van het thuisfront twee belangrijke uitslagen. De eerste is super, Samina heeft haar cijfer terug voor haar wiskunde toets, een 9. Nou mams is supertrots... De tweede is killing, we kregen verschrikkelijk nieuws te horen over de blessure van mijn zoon. De arts vertelde ons dat hij een zeer zeldzame vorm van CAM Impingement heeft. De kogel van zijn bot is doorgegroeid en vergroeid naar een soort acht vorm, ipv een rondje, waardoor hij uiteraard zijn benen slecht kan bewegen en dus ook heel veel schade toebrengt aan zijn heupkom. Dit is nog niet het ergste, de arts vertelde ons dat dit zo weinig voorkomt, dat hij geen behandelend arts hiervoor weet en dat wij zelf wereldwijd op zoek moeten gaan naar een kliniek die hem kunnen behandelen. Dit betekend dus tot die tijd, en misschien wel helemaal... einde karate carrière...

Terug op kantoor bel en mail ik alle klinieken af die ik op Google heb kunnen vinden. Inderdaad er is weinig over bekend. En al helemaal niet op zo'n jonge leeftijd. Ik word verzocht zijn medische dossier op te sturen naar een aantal artsen die het wel willen bekijken, maar niemand kan er iets zinnigs over zeggen. We gaan een tijd in met veel onzekerheid.

Op het werk loopt natuurlijk gewoon alles door, dan nu over mijn afgeronde project. Wij zijn namelijk voor de medische klant die snel een haarwerk nodig hebben hard bezig geweest om de mooist mogelijke haarwerken op voorraad te hebben. Deze maand is dit project afgerond en vanaf nu kunnen wij binnen een week, uiterlijk 2 weken pruiken mét een Lace, van Europees haar leveren. In alle kleuren. Maximale lengte 40 cm. Mijn verwachtingen zijn omgezet in daadwerkelijke resultaten. Je moet weten dat wij gemiddeld zo'n 8 tot 10 informatie gesprekken per dag voeren. Dit zijn "nieuwe" klanten die kampen met een haarprobleem, voor een groot gedeelte zijn dit ook vrouwen die een chemokuur moeten ondergaan. De vrouw die deze diagnose krijgt, gaat meestal meteen in behandeling, dus geen tijd meer voor een maathaarwerk. Nou heb ik in mijn 25 jaar lange carrière als haarwerkspecialist uiteraard wel de juiste know how om een harenlijn te regelen, die bij praktisch iedere dame past in de meest voorkomende kleuren en dan ook nog van Europees haar. En het is mij gelukt, alleen de afgelopen week heb ik al bij drie dames het "haar"probleem zo enorm weg weten te halen. Zij zette stuk voor stuk deze nieuwe serie op en begonnen meteen te stralen. Ook bij diegene die zij hadden meegenomen zag ik een last van hun schouders afvallen. En dát is precies wat mijn bedoeling was. Missie geslaagd...

 

Voor een nieuw tv progamma  "Trouwen in het buitenland" die vanaf Oktober te zien zal zijn op SBS 6, zijn ze de bruid in spé komen filmen. Zij is al jarenlang klant van ons en draagt met veel plezier onze LaceWigs om haar eigen haren te verdoezelen. Om medische redenen is haar eigen haar niet meer wat het was. Maar op deze manier straalt zij toch iedere dag.

Op de beurs in Melbourne heb ik zoals ik al zei veel informatie op kunnen doen. Zo heb ik de nieuwste kleurtechnieken gespot, Babystrands, nieuwe Balayage technieken, nieuwe schade technieken en nog veel meer. Tijdens onze creatieve maandagen hebben 3 van mijn teamleden deze nieuwe technieken al toegepast. Zo trainen we iedere keer weer iets nieuws en blijven we altijd up to date...

 

In het werkoverleg heeft team Marketing het erdoor gekregen dat we vanaf Juli iedere maand een LaceWig gaan verloten. Dit gaat als volgt, er komt een Like & Win actie op onze social media kanalen. De winnaar hiervan gaat samen met één van onze haarwerkspecialisten een prachtig haarwerk of LaceWig ontwerpen en na 10 tot 12 weken als deze klaar is, zal de haarwerkspecialiste deze helemaal afstylen en volgt er een fotoshoot met visagie om de totale make-over vast te leggen. Zo kunnen wij vanaf aankomende maand dus iedere maand iemand heel erg blij gaan maken. 

 

Dan is het nu alweer het einde van de maand en schrijf ik deze blog vanuit mijn hotelkamer in Umag, Kroatië. We zijn hier voor het grootste Karate spektakel wereldwijd. Ruim 2000 karateka vanuit de hele wereld volgen hier een trainingskamp, gegeven door 's werelds grootste in deze sport. Vorig jaar zijn wij hier ook geweest en dit jaar hebben we mijn ouders meegenomen. Mijn ouders zijn beide mindervalide en kunnen anders nooit op vakantie. Vorig jaar namen we ze mee naar Curacao, waar de kinderen meededen aan de World Cup, nu genieten zij heerlijk bij het zwembad als Samina aan het trainen is. Helaas door de blessure van Alissio kan hij niet meedoen. Het trainingskamp bestaat uit iedere dag in de ochtend 2 uur trainen en in de middag 2 uur trainen in de buitenlucht in mega grote tenten met een temperatuur van 30 graden. Dit weekend eindigt met een Youth League, dit is een Premier League toernooi voor onder de 21. 

 

 

Dit was weer de blog van deze maand ik hoop dat jullie hem leuk vonden.

 

Groetjes,

 

Jennifer Hoeve

 

 

Artikel geplaatst op: 29 juni 2018