8 Tips tegen statisch haar

 

 

In deze koude winter tijd komt er een ander probleem de hoek om kijken.. STATISCH HAAR! In deze blog gaan wij jullie een aantal tips geven hoe je dit kunt voorkomen en mocht je er al last van hebben hoe je het kunt verhelpen.

 

Maar eerst gaan we kijken naar..

 

De oorzaak

 

Statisch haar zie je vaak bij droog haar. Door de koude en droge lucht in de winter droogt je haar uit. Het haar kan hierdoor makkelijk opladen waardoor het statisch wordt. Het kammen van het haar verergert de statische lading alleen maar waardoor je haar er niet uit blijft zien.. VERSCHRIKKELIJK!

 

 

TIPS VAN JENNIFER HOEVE

 

  • Spuit voor je je haar kamt eerst even wat Stunning Styling Spray haarlak op je kam of borstel. Zo voorkom je dat je tijdens het borstelen statische lading opwekt. 

 

  • Vermijdt indien mogelijk het föhnen van je haar of het stylen met bijvoorbeeld een stijltang.

 

  • De soort kam kan statisch haar ook in de hand werken. Gebruik om dit tegen te gaan een houten kam, hoornen kam of een kam van echte haren.

 

  • Bescherm je haar tegen de koude en droge lucht met een pet of muts. Om volume in je haar te houden, borstel je het voor je de pet of muts opzet in tegengestelde richting. Zodra je je hoofddeksel afzet kam je het weer terug zoals je je haar normaal ook draagt. Dit zorgt ervoor dat je haar niet helemaal plat gaat zitten.

 

  • Gebruik regelmatig vochtinbrengende producten. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de producten goed is. Breng eenmaal per week een vochtinbrengend Magical Mask aan en na iedere wasbeurt de Powerful Paste of de Salon serum. LET OP: Gebruik niet teveel van het product want er wordt wel eens gezegd dat dit statisch haar kan bevorderen.

 

  • Zorg ervoor dat je woonomgeving niet te droog is. Je kan hiervoor bijvoorbeeld waterbakjes aan de verwarming hangen of gebruik een luchtbevochtiger. Eventueel kan je deze dingen ook op je werk neerzetten of neerhangen.

 

  • Let erop welke kleding je draagt. Synthetische kleding kan ook statisch haar veroorzaken.

 

  • Nadat je je haar gewassen hebt met onze Shiny Shampoo, kan je het beter niet droogwrijven. Door het wrijven kan het juist statisch worden zodra het is opgedroogd.

 

 

Ik hoop dat jullie iets met deze tips kunnen.

Succes!

 

Artikel geplaatst op: 28 december 2019