7 tekenen van dunner wordend haar

7 Tekenen van dunner wordend haar

Helaas komt het ontzettend veel voor, dunner wordend haar. Ongeveer 38% van de vrouwen krijgt vroeg of laat last van haaruitval. Dit kan psychische of genetische oorzaken hebben, maar soms is de oorzaak totaal niet te herleiden. 

Tekenen

  1. Je scheiding word steeds duidelijker zichtbaar
  2. Er zit dagelijks meer haar in je borstel
  3. Je vind op je kleding, rondom je huis, eigenlijk overal steeds meer losse haren
  4. Je hoofdhuid schijnt langzaam steeds meer door
  5. Je staart word steeds dunner
  6. Je haar is futloos, dof en sneller vet
  7. Je doucheputje zit vol met losgelaten haren

Wat kun je hieraan doen?

Zodra je dit merkt, zul je eerst moeten kijken of het niet met het jaargetijde te maken heeft. Sommige mensen hebben gek genoeg net als de dieren in de natuur, last van haaruitval tijdens het wisselen van de seizoenen. Ga als eerste eens langs bij je huisarts of laat je doorverwijzen naar een dermatoloog. Mochten zij de aandoening alopecia laten vallen, is verdoezelen vaak de enige oplossing. In sommige gevallen helpen bepaalde middeltjes wel, helaas is het in de meeste gevallen een teleurstelling.

Wacht niet te lang met het zoeken naar een alternatieve oplossing. Hoe langer je wacht, hoe zichtbaarder het ook word voor andere mensen in je omgeving. En je raad het al, dan word de verandering die je gaat gebruiken om het te verdoezelen alleen maar nóg "enger". Je word onzeker en op de lange termijn zul je ondervinden dat het een grote impact zal hebben op je prive leven. Je zegt vaker afspraken af. Voelt je minder prettig op je werk, onder je collega's. En gaat plekken waar veel mensen komen vermijden. 

Er zijn tal van mooie oplossingen om je dunner wordende haar te verdoezelen. Dit word al jaren toegepast en is juist op dit moment een enorme hype. Haarstukken zijn er in alle soorten en maten, van kleine standaard haarstukjes, tot grotere op maat gemaakte haarstukken. In het begin zul je je nog onzeker voelen, maar op de lange termijn zul je met deze oplossing weer heel blij door het leven gaan. Je kunt weer staarten maken, je haar weer opsteken, of gewoon los laten hangen. Al met al,... Het is nooit ideaal, maar er zijn heel veel mooie oplossingen.

Kom eens langs voor een persoonlijk advies.

 

Artikel geplaatst op: 9 oktober 2018