10 Fabeltjes over je haar

1

Hoe vaker je je haar knipt, hoe sneller het groeit. Nope! Het ververst je haar, maar het laat je haar niet sneller groeien. Waarom? Omdat je haar van de wortel groeit en niet vanuit de puntjes. Gemiddeld groeit haar één centimeter per maand en dit is genetisch bepaalt.

 

2

Natuurlijk je haar laten drogen is beter dan een föhn. Heb je kort haar dat binnen een paar minuten droog is. Dan heb je in principe geen föhn nodig, maar.. Heb jij lang haar dan kan je het beter föhnen. Waarom? Water wast keratine uit je haar. Hier wordt je haar alleen maar droog van.

 

3

Haar raakt gewent aan je shampoo. Dit is niet helemaal waar. Als jij je haar elke dag met shampoo wast betekend dit niet dat je haar dan sneller vies wordt of minder snel groeit.

 

4

Met goede verzorging en verzorgingsproducten kan je je haar dikker maken. Nope! De dikte en hoeveelheid van je haar is genetisch bepaalt. Dus de kwaliteit van je haar heeft geen effect op de dikte van je haar.

 

5

Je kan met haarproducten je gespleten punten herstellen. Helaas weer een fabeltje. Natuurlijk kan je met maskertjes en serums tijdelijk het probleem verbergen, maar uiteindelijk zal je toch je puntjes moeten knippen.

 

6

Als je je haar veel kamt of borstelt heelt dit je haar. Dit is een hele oude fabel vanuit de tijd dat vrouwen simpelweg nog niet veel hygiënische gewoontes hadden. Kammen werd gezien als een goede manier om je haar te wassen. Maar waarom is dit niet waar? Door je haar veel te kammen, verspreid je je huidolie door je hele haar waardoor het nog sneller viezig wordt. Kammen heeft geen effect op de gezondheid van je haar, maar kan daarentegen wel voor gespleten punten zorgen! Het is beter om alleen je haar te borstellen wanneer nodig.

 

7

Als je een grijze haar eruit trekt krijg je er twee of drie voor terug. Nou het simpele antwoord hierop is dat als dit waar was wij geen klanten meer hoeven te helpen. Dit zou namelijk betekenen dat mocht iemand dun of weinig haar hebben, dat diegene gewoon al zijn of haar haar eruit hoeft te trekken en voilà. Een volle bos haar. Maar.. het is alsnog niet verstandig om je grijze haar eruit te trekken. Je kan namelijk wel het haarzakje beschadigen of een ingegroeide haar krijgen.

 

8

Hoe meer je je haar wast, hoe vettiger je haar wordt. Als iets voor een ander werkt betekend dit nog niet dat dit voor iedereen geldt. Net als de kleur, dikte, krullen of stijl etc. Is de hoeveelheid olie die vrijgelaten worden door vetcellen genetisch bepaald. Dus elke dag of een paar keer in de week je haren wassen heeft geen verschil in hoe vettig je haar wordt. Maar als je je haar goed verzorgd heeft dit natuurlijk wel effect op de kwaliteit van je haar en hoe snel het vies wordt.

 

9

Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten en maakt je haar zacht. Als dit voor jou werkt blijf het natuurlijk lekker doen. Een koude douche maakt je lichaam sterk en gezond. Voor je haar is het alleen een fabeltje. Haar bestaat uit dood weefsel en warm of koud water heeft geen effect op de haarschubben.

 

10

Een droge hoofdhuid is de grootste oorzaak voor roos. Fout! Sterker nog het is het tegenovergestelde. Roos komt juist voor bij mensen met een vettige hoofdhuid. Dus heb jij hier last van? Stop met het gebruiken van haar olie. In tegenstelling tot wat jij verwacht maakt dit het alleen maar erger!

Artikel geplaatst op: 21 september 2021