Lichen planopilaris

Lichen planopilaris

Deze aandoening van de haarzakjes op de hoofdhuid leidt tot blijvende haaruitval. Daarnaast is er sprake van littekenvorming. Deze aandoening komt het meest voor bij vrouwen op middelbare leeftijd, maar kan zich op iedere leeftijd openbaren.

De oorzaak van lichen planopilaris is niet exact bekend. Wel is aangetoond dat dit een variant is van lichen planus. Deze ziekte wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een ongewone reactie van het lichaam/afweersysteem op bepaalde geneesmiddelen, infecties en overmatige stress. Lichen planopilaris is te herkennen aan de rode huid rondom de haarzakjes; de rest van de hoofdhuid is licht paars. Er hoopt zich keratine op in de opening van de haarzakjes, waardoor een groot aantal verhoornde haartjes zichtbaar worden. Deze haarzakjes raken verstopt. Daarna volgt haaruitval en littekenvorming. Het littekenweefsel is wit, op de kale plekken zijn de haarzakjes meestal niet meer zichtbaar. Deze kale plekken worden steeds groter. De aandoening wordt meestal behandeld met corticosteroïden of andere middelen. Soms gaat de ziekte vanzelf over maar kan ook vele jaren aanblijven met veel haaruitval en blijvende kaalheid tot gevolg. In dit filmpje http://bit.ly/2pD9pkI  zie je dat er prachtige oplossingen mogelijk zijn met een pruik. Uiteraard werken we samen met de ziektekostenverzekeraar teneinde aanspraak te maken op de vergoeding die geldt voor deze medische reden om een laceWig of HairPiece (deels) te vergoeden.

 

Kijken, voelen en passen

Jouw gesprek bij ons is uiteraard gratis en vrijblijvend. Dat is voor iedereen zo, niet alleen als je alopecia hebt. Wij vinden dat je ongedwongen moet kunnen kijken, voelen en passen. Samen met jou gaan we dan ontdekken wat bij jou past. Misschien heb je foto’s waar je leuk op staat met je eigen haar? Neem ze gerust mee, dan weten we al meer. Aan de hand van diverse voorbeelden gaan we kijken of we iets in huis hebben dat bij je past. Al onze producten zijn gemaakt van 100% haar. Dat voel je meteen: zacht, soepel en glanst op een natuurlijke wijze. Dit is het moment waarop jij helemaal zelf kunt bepalen hoe je nieuwe haar er uit mag komen te zien. Wilde je eigenlijk altijd al wat langer haar hebben dan wat je had? Dat is natuurlijk mogelijk. Vind je korter haar beter bij je passen? Ook die modellen hebben we. Jij kunt direct een goede indruk krijgen van wat fijn past en goed voelt.

Bevestigen

Bij veel vrouwen speelt de vraag: waait dat niet af? En: hoe zit dat vast? Bij het adviseren van je nieuwe haar houden we rekening met jouw vorm van alopecia. Als er sprake is van totaal haarverlies dan zal je haarwerk op een andere manier aangebracht moeten worden dan wanneer er nog een deel haar op het hoofd aanwezig is. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw haarwerk zomaar af zal waaien. Wij weten dat het heel belangrijk is dat een haarwerk je zo min mogelijk mag belemmeren of irriteren. Daarom heeft de pasvorm bij ons prioriteit. De producten op voorraad zijn geschikt voor de meest gangbare maten. We kunnen deze confectiemodellen of General Stock ook nog verstellen aan de binnenzijde. Je kunt dan meestal direct beschikken over je nieuwe haar. Wil je liever een maatwerk oplossing, dan meten we je hoofd heel nauwkeurig en wordt binnen 10 a 12 weken een haarwerk helemaal op maat gemaakt. Dit wordt bij het afleveren helemaal geknipt zoals jij het wilt. Desgewenst werken we de kleur van jouw haar nog bij, zodat er een perfecte match ontstaat.

 

Vergoeding

Heb jij een medische verwijzing vanwege alopecia, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding van jouw ziektekostenverzekeraar. Als service kunnen wij je helpen met de aanvraag voor de vergoeding. Het enige waar je voor moet zorgen is een verklaring van de huisarts. Wij zorgen daarna dat de aanvraag voor een vergoeding wordt ingediend. Je hebt verder nergens omkijken naar en hoeft alleen maar te genieten van je nieuwe haarwerk.