Groeten uit... 1979

Groeten uit 1979
Wanneer je op zoek bent naar foto's van bijzondere haardrachten, dan kom je waarschijnlijk veel beelden tegen uit de jaren '60, '70 en '80. Destijds werden de hitlijsten qua muziek gedomineerd door allerlei artiesten die er nogal bijzondere coupe's op na hielden. Zowel voor mannen als vrouwen was het haar iets dat aandacht kreeg. De mannen onderscheidden zich dan ook nog met bakkebaarden, snorren en baarden. Kort haar, lang haar, getoupeerd haar, alle soorten haar zijn de afgelopen jaren wel voorbij gekomen. En de kleding... die was in de jaren '70 ook wel 'heel apart' te noemen. 

Op TV is een serie te zien waarin de hoofdrolspelers terug gaan naar het jaar waarin ze 12 jaar oud waren. In 1979 was Tanja Jess twaalf jaar oud, haar man Charlie Luske was toen net 1 jaar oud. Hoe leefden we ook alweer in dit stenen tijdperk. Een weekend lang eten, kleden en ontspannen Tanja Jess en haar gezin zich in een huis dat helemaal is ingericht als in dat jaar. Mobielel telefoons waren er niet. De Playstation, de Wii, Instagram.... Facebook... het was er allemaal niet. Wel was er die opvallende haardracht en het gezinsgevoel. Het programma is terug te zien via deze link: https://www.rtl.nl/video/c47c711e-1e4f-3390-912c-4abf2bfc9312/

Het lange haar van Tanja Jess dat je ziet, zowel los als in een paardenstaart, dat is de V-Part die ik heb geleverd. Met wat aanpassingen van de haarstylist op de set, is van deze revolutionaire haar-aanvulling een echt jaren '70 kapsel gemaakt. Geen krullen in het haar zoals wij ze graag maken en afleveren, maar wat steiler en vanuit een staartje over de schouders, dat was destijds helemaal de mode. Hoe dan ook, wij hebben met plezier gekeken naar deze aflevering, hopelijk doen jullie dat ook.