Haaruitval door chemo

Maathaarwerk biedt de oplossing

Haaruitval chemokuur

Ben jij op zoek naar informatie over pruiken of haarwerken? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met haarverlies. Bijvoorbeeld als je haaruitval door een chemokuur ervaart of als je de chemokuur nog moet ondergaan. In dat geval kan een pruik uitkomst bieden. Tijdens je zoektocht zal je veel aanbieders tegenkomen van pruiken en haarwerken. Wat is wijsheid, bij wie moet je meer informatie vragen. Immers, door je chemokuur heb je niet de tijd om iedereen langs te gaan. Ons advies: ga in ieder geval praten met een bedrijf dat veel haarwerken levert.

Jennifer Hoeve Hair levert meer dan 1.000 pruiken per jaar. Daaronder zijn veel haarwerken voor mensen die kampen met haaruitval na een chemokuur of er midden in zitten. We begrijpen jouw gevoelens heel goed en weten wat belangrijk is voor mensen die te maken hebben met haaruitval door chemokuur. Eén van de dingen die zwaar weegt, is de leversnelheid. Nadat de kuur is begonnen, is doorgaans binnen 3 weken het haar verloren. Als jij exact het haar wilt wat jij nu hebt, dan is het zaak dat wij je kunnen zien als je je haar nog hebt. We kunnen dan op maat een heel natuurgetrouwe pruik maken die exact is zoals jouw haar. De levertijd daarvan is zo’n 12 weken. Stel dat je niet op tijd bent, hoe kun je dan de tussenliggende periode oplossen? Jennifer Hoeve Hair heeft veel pruiken op voorraad. De kans is heel groot dat wij direct een haarwerk kunnen leveren dat heel sterk lijkt op het haar dat jij nu hebt. We kunnen een bestaand haarwerk ook stylen als jouw haar. Zo hoef je je bij haaruitval na een chemokuur geen zorgen te maken over je haar.

Natuurlijk

De eerste eis van mensen die hun kaalheid willen verbergen, is dat niet zichtbaar mag zijn dat zij een haarwerk of pruik dragen. Om die reden werkt Jennifer Hoeve Hair uitsluitend met producten die van 100% haar zijn gemaakt. Deze hebben een glans, uitstraling en valling als echt haar. Het vóelt zelfs als echt haar. Je kunt onze producten dan ook gewoon wassen, krullen, stylen en straighten. Onze haarwerken zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Wie dat vergelijkt met de veelal een stuk goedkopere synthetische haarwerken, zal ervaren dat er een wereld aan verschil in zit. Zoals wij van klanten begrijpen, prikken en kriebelen onze pruiken totaal niet. Ook van een statisch effect is geen sprake. Wil jij dus de beste oplossing om je kaalheid te verbergen, dan is een kennismaking met onze oplossingen zeker de moeite waard. Ruim 80% van onze klanten is ‘medisch’ en heeft te kampen met een vorm van haaruitval.

Maatwerk

Als jij altijd een mooie bos haar hebt gehad tot halverwege je rug, wil je natuurlijk een pruik die ook die lengte heeft. En dezelfde uitstraling als het haar dat je had qua kleur en slag. Dat kan. Jennifer Hoeve Hair levert haarwerken uit voorraad en als maatwerk. Op basis van onze ervaring met de meest voorkomende kapsels en lengtes hebben we een serie haarwerken laten vervaardigen die aan de meeste wensen voldoet. Dit heet bij ons: General Stock. Als je bij ons in de privé salon bent, gaan we samen ontdekken welke soort pruik het beste bij jou past om je kaalheid te verhullen. De kans is groot dat je direct een haarwerk vindt dat bij je past en dat ook meteen goed past. Deze is dan binnen twee dagen en vaak zelfs al dezelfde dag door ons te leveren. Wil je exact het haar zoals jij dat altijd had, dan is het prettig als je een foto hebt waar je goed op staat. Of, als je een chemokuur moet ondergaan en weet dat je je haar zult gaan verliezen, kom dan tijdig langs om de specificaties van je huidige haar vast te laten leggen. Als we een haarwerk op maat laten maken, dan gaan we eerst de maten van je hoofd nemen. Daar maken we een soort ‘mal’ van, we noemen dat een kapje. Op basis van dat kapje wordt in het atelier een houten hoofd gemaakt dat er precies zo uit ziet als jouw hoofd, en daar wordt met de hand jouw pruik op gemaakt. Samen met jou nemen we vooraf helemaal door hoe je haarwerk moet worden qua soort haar, steil, slag, krullen, kleur, dichtheid en lengte. Kaalheid is een proces dat gepaard kan gaan met veel negatieve gevoelens als onzekerheid, ongemak, verdriet en wanhoop. Bij Jennifer Hoeve Hair begrijpen we jouw emoties heel goed. Als je de recensies leest over ons bedrijf dan zul je zien dat al bij de kennismaking een gevoel van opluchting ontstaat. De oorzaak van kaalheid kunnen we niet wegnemen, dankzij onze prachtige oplossingen kunnen we jou wel je gevoel van eigenwaarde teruggeven.

Echt haar

Alle haarstukken van Jennifer Hoeve zijn gemaakt van 100% echt haar. Oók de pruiken die uit voorraad worden geleverd. Onze klanten zeggen juist voor ons te kiezen omdat de pruiken niet van echt te onderscheiden zijn. De natuurlijke uitstraling en naadloze pasvorm zeggen in de praktijk alles. Omdat een chemokuur zorgt voor snelle vermoeidheid en prikkelbaarheid is het belangrijk dat er over het haar geen zorgen zijn. Ten opzichte van haarstukken die gemaakt zijn van synthetisch haar, steken onze producten er dus positief uit. Andere voordelen zijn dat je onze pruiken kunt wassen, krullen, stylen en straighten. Ze voelen aan als je eigen haar en er is bijvoorbeeld geen statisch effect zoals je dat vaak ziet bij kunstpruiken. Het lijken kleine dingen maar als je haaruitval ervaart door een chemokuur, zijn dat de dingen waarvan je wilt dat ze gewoon goed zijn.

Vergoeding

Wist je dat de meeste ziektekostenverzekeraars de aanschaf van een pruik vergoeden als dit noodzakelijk is door haaruitval na een chemokuur? Deze vergoeding is in fasen opgebouwd. De basisvergoeding geldt voor iedereen. Dit jaar is dat € 457,50. Heb je een aanvullend pakket, dan kan de vergoeding oplopen. Dat zou je even na moeten vragen aan je verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor die vergoeding moet je een medische verwijsbrief overleggen. Dat is een verklaring van je huisarts waarin staat dat je een chemokuur ondergaat of zult ondergaan en dat een haarwerk noodzaak is. Als je dat wilt, kunnen wij je de aanvraag voor een vergoeding -als extra service- uit handen nemen. Je hebt al voldoende aan je hoofd en onze specialisten weten exact hoe die papieren rompslomp werkt.

Aanmeten

Het aanmeten van een pruik bij mensen waarbij nog geen sprake is van haaruitval door de chemokuur omdat ze deze nog moeten ondergaan, is een vak apart. De kans is groot dat je nog haar hebt als je bij ons komt. We ontvangen je dan in een privé salon. Daar nemen we alle oplossingen met je door en mag je pruiken zien, voelen en passen. Bij het aanmeten heb je nog haar maar als je het haarwerk ontvangt, moeten we al je haar afscheren. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de passing van het maathaarwerk helemaal goed gaat. Omdat we veel ervaring hebben met het meten van mensen die met een chemokuur te maken krijgen, weten we heel goed waar we op moeten letten. Ons streven is dat jij je fijn voelt met onze haarwerken. Dáár gaat het om. Als jouw nieuwe haar helemaal exact zo zit en toont als je huidige haar, dan zul je daar echt een goed gevoel bij hebben. De medische wetenschap is heel ver met het toepassen van een chemokuur en de kans op genezing is tegenwoordig groter dan ooit. Je kunt jouw pruik gebruiken om de periode te overbruggen na jouw chemokuur. Onder de pruik herstelt je haar gewoon en je kunt de combinatie eigen haar/pruik zo lang toepassen als je wilt. Een pruik gaat ongeveer 12 tot 24 maanden mee. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de kwaliteit van het echte haar of haarwerken voor mannen? Klik dan op één van de onderstaande linkjes.

Meer over: