Alles over haar

Ons haar. Onze trots. Symbool van kracht, jeugd, gezondheid en schoonheid.

Ons haar is al sinds de oudheid een symbool van kracht en pracht. Samson ontleende zijn kracht aan zijn woeste lokken. In veel sprookjes heeft de prinses lang golvend haar dat elke dag met 100 slagen geborsteld wordt om het in de zon te laten glanzen. In nagenoeg alle culturen wordt een waarde ontleend en gegeven aan het haar. En dan… word je kaal. In Nederland kampen 3 miljoen mensen met een kaalheidsprobleem. Zij zijn deels of geheel kaal. Hiervan zijn 1 miljoen vrouwen en 2 miljoen mannen die last hebben van een vorm van kaalheid. De meest voorkomende oorzaak van kaalheid is een erfelijke aanleg. Er zijn nog meer oorzaken. Denk aan hormonale afwijkingen, huidziektes (eczeem, allergie), bestraling, chemotherapie, stress, dwangneuroses, gastric bypass en het gebruik van medicijnen of anabolen. Al deze zaken kunnen haarverlies veroorzaken. Voor alle vormen van haarverlies hebben wij oplossingen in huis. Er is altijd iets dat bij jou past.

Het is maar zelden dat het iemand niets kan schelen dat hij zijn haar verliest. Dit komt omdat ons haar verbonden is aan ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde. Het verliezen van het haar is voor veel mensen een zenuwslopend proces. Elke dag meer haren in de borstel. Elke dag meer haren op het kussen en minder haren op het hoofd. Dit kan resulteren in onzekerheid, kwetsbaarheid en een verminderd verlangen om naar buiten te gaan en onder de mensen te zijn. Zodra de haaruitval een negatieve invloed gaat krijgen op het zelfvertrouwen van een individu, spreken we van een "haarprobleem".

Wil je meer weten over haaruitval, een haarziekte of verlies van haar door chemokuur? Klik één van onderstaande linkjes aan om meer te lezen.

- Haaruitval
- Haarziekte
- Alopecia
- Haaruitval door chemokuur
- Kaalheid